man Model National Opinii

Daniela Ciută: NICIUN parlamentar nu are vreo inițiativă legislativă privind corectarea DISCRIMINĂRII unor români în țara lor de către un guvern plătit din impozitele și taxele românilor. Pe cine reprezintă de fapt parlamentarii?

NICIUN parlamentar nu are vreo inițiativă legislativă privind corectarea DISCRIMINĂRII unor români în țara lor de către un guvern plătit din impozitele și taxele românilor. Pe cine reprezintă de fapt parlamentarii?

Miercuri, 8 februarie 2023, a avut loc o nouă ședință de Guvern la Palatul Victoria. Pe Ordinea de Zi a figurat un proiect de lege, 2 proiecte de ordonanță de urgență, 19 proiete de hotărâri de guvern, o analiză și un memorandum, 2 note, 2 informări precum și 15 inițiative legislative din partea unor parlamentari.

Printre cele 15 inițiative legislative de la ședința de Guvern din 8 februarie 2023 nu s-a regăsit nici din întâmplare una privind corectarea DISCRIMINĂRII crase la adresa urmașilor românilor persecutați etnic și expulzați în 1940. Românii sunt umiliți în țara lor prin Legea 210/2022 și OUG 168/2022.

Niciunul dintre parlamentarii care pozează în mari patrioți nu a catadicsit să aibă o inițiativă legislativă pentru ca Legea 154/2021 să își producă efectele pentru TOATE categoriile de cetățeni pentru care a fost aprobată. E nevoie de o simplă rectificare bugetară pentru ca puținii urmași ai românilor expulzați în 1940 să primească indemnizații așa cum primesc toate categoriile de cetățeni români incluși în Legea 154/2021.

Puținii urmași ai românilor persecutați etnici în perioada 1940-1945 sunt desconsiderați constant și discriminați de către actualul guvern precum și de parlamentarii care nu intervin pentru corectarea nedreptății, pentru restabilirea egalității în drepturi a urmașilor românilor cu urmașii minoritarilor din România.

Daniela Ciută,

președinte Asociația  românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *