
Condițiile extreme raportate de vedete, inclusiv Novak Djokovic luptându-se la Jocurile Olimpice, vor lua o altă întorsătură atunci când o furtună prognozată inițial ca un taifun lovește Japonia – ducând la acuzații de lipsă de transparență.
Evenimentele de canotaj, tir cu arcul și surfing au fost deja mutate înaintea furtunii, care este cea mai recentă întrerupere naturală a unei piese de spectacol care i-a împins pe sportivi dincolo de limitele lor, încercând să se exercite împotriva celor mai buni din lume, în condiții sufocante.
În ciuda rapoartelor conform cărora ploile intense, furtunile și vânturile rafinate vor dezlantui dezastrul la jocurile olimpice, organizatorii au negat că există motive de alarmă, purtătorul de cuvânt al Tokyo 2020, Masa Takaya, a declarat pentru BBC că oamenii „nu ar trebui să fie prea îngrijorați”, dar ar trebui „să mențină măsurile de precauție”.
Djokovic a deranjat de căldura din Tokyo: „Te simți deshidratat constant. Nu există circulație a aerului. Nu înțeleg de ce nu încep meciurile la ora 15:00”.
– Luigi Gatto (@ gigicat7_) 25 iulie 2021
Concurentul masculin de top, Daniil Medvedev, a părut și mai puțin impresionat, numind temperaturile printre „cele mai grave” pe care le-a trăit, etichetând cantitatea de timp acordată jucătorilor în timpul schimbărilor drept „o glumă”, întrebând de ce meciurile nu au fost programate mai târziu în ziua respectivă și luându-și cămașa și pantofii în timp ce încerca să se răcorească. Numărul 1 mondial, Djokovic, a făcut ecou la unele dintre opiniile sale.
Vorbind după ce arcașul Svetlana Gomboeva, câștigătoare de medalii de argint, s-a prăbușit săptămâna trecută într-o canicula din Tokyo, șefii olimpici ruși au recunoscut că antrenamentul în căldura patriei lor în această perioadă a anului nu ar putea emula cerințele impuse stelelor din Japonia.
Andrei Zholinsky, medicul șef al echipei olimpice ruse, a spus că vor fi analizate zone precum hidratarea, apa, somnul și odihna.
Toate acestea au produs o reacție furioasă din partea unora, inclusiv a autorului bestseller Dan Wetzel.
Cronistul a susținut că oferta inițială a Japoniei pentru Jocuri s-a bazat pe o descriere a „multor zile de vreme blândă și însorită”, într-o perioadă care „oferă un climat ideal sportivilor pentru a se descurca la maxim”.
„Japonia știa că minte”, a tunat Wetzel, adăugând că Tokyo a mutat Jocurile în octombrie, când le-a ținut ultima dată, în 1964, pentru a evita chiar drama care a fost asistată uneori de la începutul acestei ediții.
„Niciun singur rezident din Tokyo nu ar descrie aici mijlocul verii drept„ blând ”sau„ ideal ”.”
Evenimentul olimpic de maraton – unul dintre numeroasele fapte de rezistență, dintre care unii au văzut deja concurenți performanți remarcabil, având în vedere căldura aprinsă – a fost, de asemenea, mutat spre nord, la Hokkaido, în încercarea de a evita temperaturile de aproximativ 95 de grade.
Cu fanii scoși în afara legii și îngrijorările Covid-19 care fac deja aceste Jocuri probabil cele mai multe teste din istorie, Comitetul Olimpic Internațional va spera cu disperare că furtuna de marți nu va oferi alte perturbări fără precedent.