Bitcoin Crypto Cryptocurrencies

China pompează bani din SUA cu Bitcoin

Războiul comercial dintre Statele Unite și China se află în al patrulea an. Fostul președinte american Donald Trump a văzut rezultate diferite față de ceea ce se aștepta inițial: America a fost lovită de tarife și sancțiuni mai mari împotriva companiilor chineze și nu a beneficiat de ea aproape în aceeași măsură. A costat țara până la 245.000 de locuri de muncă. Camera de Comerț a SUA a calculat că situația pune în pericol exporturile fiecărui stat. De exemplu, numai daunele aduse exporturilor din Florida au ajuns deja la 1,9 miliarde de dolari.

În același timp, China adoptă o abordare mai inteligentă: nu numai că a impus sancțiuni reciproce și și-a exportat produsele prin țări intermediare (Vietnam, Taiwan și Mexic), dar a făcut și SUA să plătească pentru active nesecurizate și slab reglementate – criptomonede.

Legate de aceasta: războiul comercial SUA-China și efectul său asupra criptomonedelor

Miliardele ascunse

Statele Unite injectează anual miliarde de dolari în economia chineză, fără să bănuiască măcar acest lucru. Motivul este că majoritatea Bitcoin ( BTC ), care este schimbată în principal cu dolari SUA la nivel mondial, este exploatată în China. Găzduiește 65% din toate fermele miniere.

Pentru a câștiga recompense Bitcoin, computerele puternice rezolvă probleme matematice complexe 24/7. O parte din monedele nou extrase merge direct la schimburi de criptare, în timp ce restul pot fi păstrate în portofelele de criptare ale minerilor, dar în cele din urmă sunt vândute în dolari. În medie, 900 BTC sunt exploatate în fiecare zi, iar venitul zilnic total este de aproximativ 31 de milioane de dolari (la sfârșitul lunii iunie). Asta înseamnă că în doar un an, minerii au câștigat peste 10 miliarde de dolari.

Ținând cont de ponderea Chinei în fermele miniere, minerii locali au câștigat aproximativ 7 miliarde de dolari începând cu vara trecută. Dacă atât prețul Bitcoin, cât și popularitatea sa continuă să crească, veniturile se vor dubla sau chiar tripla în fiecare an. Într-un fel sau altul, banii vor circula în întreaga economie a țării: vor fi cheltuiți, economisiți sau investiți.

Conectat:Previzionarea prețului Bitcoin utilizând modele cantitative, partea 1

Sub controlul partidului

Guvernul chinez este conștient de volumul și semnificația investițiilor în dolari SUA prin criptomonede. În ciuda reglementărilor în creștere puternică, în mod evident autoritățile nu vor interzice Bitcoin.

China a restricționat tranzacțiile criptografice pentru bănci și companii de plăți în 2013. În 2017, autoritățile au închis, de asemenea, schimburile criptografice locale și au blocat accesul la platformele străine. Acestea fiind spuse, localnicii ar putea deține în mod legal criptomonede în tot acest timp. Ceea ce vedem acum este în esență un memento al restricțiilor anterioare impuse instituțiilor financiare în locul introducerii altora noi. Pe de o parte, autoritățile chineze vor să prevină „transmiterea riscurilor individuale în domeniul social” și, pe de altă parte, lasă ușa larg deschisă pentru investitorii străini.

În același timp, autoritățile chineze au început să restricționeze mineritul, ceea ce privește mulți oameni de pe piață. Motivele oficiale sunt consumul excesiv de energie și emisiile de dioxid de carbon care împiedică țara să atingă neutralitatea carbonului până în 2060. Dar situația reală este puțin diferită de declarațiile oficiale.

În legătură cu: Moartea pentru minerii cripto-chinezi? Rigs în mișcare, după ce nu sunt represiuni

În primul rând, minerii chinezi deja sursa hidroenergie mai ieftin, care este foarte dezvoltată în provinciile din sud, și a comuta doar la combustibili fosili în timpul sezonului de iarnă uscată , atunci când migrează spre nord.

În al doilea rând, autoritățile au interzis pe deplin noile proiecte miniere și cele existente în trei regiuni: Qinghai, Mongolia Interioară și Xinjiang. Alte provincii bogate în resurse hidroenergetice, precum Yunnan sau Sichuan, nu se grăbesc să impună o interdicție totală. În timp ce Yunnan plănuia să închidă numai fermele miniere ilegale BTC „cu o campanie împotriva utilizării necorespunzătoare a energiei electrice”, mai târziu, în iunie, a fost raportat că toate fermele miniere din provincia Yunnan au fost închise.

Autoritățile chineze par să pună lucrurile în ordine mai degrabă decât să declare război criptomonedelor. Limitările tehnologice ale aprovizionării cu Bitcoin sunt de a funcționa în favoarea Chinei: permite țării să influențeze prețul cripto-ului, menținându-l în posesia minerilor și fără a-l vinde pe piețele financiare. Cu toate acestea, dacă restricțiile continuă să se strângă, puterea minieră poate fi redistribuită între alte țări. Producătorii chinezi de echipamente miniere – BTC.TOP, Huobi și HashCow – au anunțat că suspendă vânzările interne și își extind prezența internațională, inclusiv în America de Nord.

Cine va prelua ideea

La valoarea nominală, posibilitatea ca minerii chinezi să se mute în America de Nord pare benefică pentru Statele Unite. Dar experții au subliniat că continentul nu are o mare capacitate de energie inactivă. În plus, țările în mișcare necesită timp de care concurenții pot profita.

Ideea de a prelua controlul nu numai asupra tranzacțiilor criptografice, ci și asupra mineritului Bitcoin câștigă rapid tracțiune în țările în curs de dezvoltare. În Iran, mineritul a devenit una dintre cele mai accesibile industrii pe fondul sancțiunilor dure ale SUA. Guvernul iranian ia aproape același drum ca și China: autoritățile trebuie să interzică utilizarea criptomonedelor generate în străinătate, dar permit plata mărfurilor importate cu monede extrase intern. În ultimul an, Iranul a câștigat peste 400 de milioane de dolari din extragerea criptomonedelor, veniturile Statelor Unite fiind doar de două ori mai mari.

O altă țară care planifică dezvoltarea proiectelor miniere este El Salvador – prima țară care aadoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată – pe care președintele SUA Joe Biden a refuzat să o viziteze. Președintele El Salvador, Nayib Bukele, are în vedere să valorifice energia „foarte ieftină, 100% curată, 100% regenerabilă” de la vulcanii locali.

În legătură cu: Ce se află cu adevărat în spatele „Legii Bitcoin” din El Salvador? Experții răspund

În acest context, Kazahstanul pare a fi cea mai neutră țară din punct de vedere politic. Aici, un centru minier imens de la Enegix cu o capacitate de 180 MW și până la 50.000 de platforme miniere va începe să funcționeze în septembrie. Mai mult, producătorul chinez de echipamente miniere Canaan a înființat un nou centru de servicii în Kazahstan.

China ar putea exploata exportul fermelor lor criptografice ca mijloc de a slăbi și mai mult economia SUA, în timp ce guvernul SUA nu are o pârghie semnificativă pentru a opri fluxul de dolari cauzat de tranzacțiile criptografice. Impunerea unei interdicții criptografice pentru americani ar fi pur și simplu nedemocratică.

Singura opțiune pentru guvernul SUA este să slăbească apelul Bitcoin prin toate mijloacele posibile. Acest lucru ar explica de ce Elon Musk, proprietarul unora dintre cele mai mari companii americane, Tesla și SpaceX, atrecut brusc de la sprijinirea Bitcoin la criticarea impactului său asupra mediului .

În legătură cu:Răspunsul experților: Cum afectează Elon Musk spațiul cripto?

Același lucru s-a întâmplat și cu Greenpeace, care nu mai acceptă donații criptografice , deși o făcea în ultimii șapte ani. Se pare că escaladarea campaniei împotriva Bitcoin are mai mult de-a face cu politica, decât cu mediul.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie.

Opiniile, gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar opiniile și opiniile Cointelegraph.

Alex Axelrod este fondatorul și CEO al Aximetria și Pay Reverse. De asemenea, este un antreprenor în serie, cu peste un deceniu de experiență în roluri tehnologice de conducere. A fost director de date mari la centrul de cercetare și dezvoltare al JSFC AFK Systems. Înainte de acest rol, Alex a lucrat pentru Mobile TeleSystems, cel mai mare furnizor de telecomunicații din Rusia, unde a condus dezvoltarea sistemelor antifraudă și de securitate cibernetică.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *