man Model National Știri

Interviul de angajare: cum să te pregătești pentru acesta și ce greșeli trebuie să eviți? (P)

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Interviul de angajare este un moment crucial în procesul de căutare a unui
loc de muncă. De exemplu, peste 80% din toate anunțurile de
locuri de muncă în
Botoșani
sau chiar peste 90% din anunțurile de locuri de muncă în
Timișoara
presupun parcurgerea unui interviu. Acesta reprezintă o
oportunitate de a-ți demonstra abilitățile și aptitudinile, de a-ți prezenta
experiența și de îi lăsa potențialului angajator o impresie pozitivă.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori pregătirea pentru un interviu vine
la pachet cu stres și anxietate. Pentru a te asigura că te prezinți la interviu
în cel mai bun mod posibil și că faci o impresie durabilă, este esențial să te
pregătești în mod corespunzător și să eviți greșelile comune.

Indiferent dacă ești la începutul carierei tale sau ai deja o vastă
experiență profesională – acest articol, scris în colaborare cu experții de la
agregatorul de joburi Jooble, îți va oferi sfaturi și strategii pentru a te
pregăti în mod corespunzător și a face față cu succes interviurilor de
angajare. Prin evitarea greșelilor comune și prin pregătirea scrupuloasă, vei
avea șanse mai mari de a obține job-ul dorit și de a impresiona angajatorii cu
abilitățile și cu potențialul tău.

Iată câteva sfaturi pentru a te pregăti în mod eficient de orice interviu:

 1. Informează-te cu privire la compania la care aplici, inclusiv misiunea, valorile, cultura organizațională și produsele sau serviciile oferite. Află cât mai multe detalii despre industria în care activează și despre concurenții săi. Aceste informații te vor ajuta să demonstrezi angajatorului că ai un interes autentic, dar și că ești candidatul potrivit pentru companie.
 2. Studiază cu atenție descrierea postului vacant și identifică competențele și calificările necesare. Gândește-te la exemple specifice din experiența proprie, proiecte sau realizări, care să demonstreze că îndeplinești aceste cerințe.
 3. Anticipează întrebările pe care le-ar putea pune angajatorul sau recrutorul și pregătește răspunsuri concise și relevante. Concentrează-te pe abilitățile, experiența și realizările tale relevante pentru postul respectiv. Exemplele concrete și rezultatele măsurabile vor spori credibilitatea răspunsurilor tale.
 4. Exersează interviul cu un prieten sau cu un coach. Creează o listă de întrebări frecvente și cere feedback cu privire la răspunsurile tale și prezentarea personală. Exercițiul îți va crește încrederea în sine și te va ajuta să te simți mai confortabil în timpul interviului.
 5. Pregătește o listă de întrebări relevante despre companie, echipă, oportunități de creștere profesională, sau orice alt aspect important pentru tine. Aceasta îi va demonstra angajatorului că ai făcut cercetări și că ești cu adevărat interesat de rolul și de organizația respectivă.
 6. Asigură-te că știi data, ora și locul interviului. Verifică tehnologia necesară (dacă este un interviu online) și asigură-te că ai o conexiune stabilă la internet și că dispozitivul tău funcționează corespunzător.
 7. Alege o ținută profesionistă și curată, care se potrivește cu dresscode-ul și cultura companiei. Este mai bine să fii îmbrăcat prea formal, decât să subestimezi importanța aspectului exterior.

Pe de altă parte, iată și câteva greșeli comune din cadrul interviurilor, pe
care trebuie să le eviți:

 1. Lipsa de pregătire este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face într-un interviu. Asigură-te că ai cercetat compania și rolul pentru care aplici, pregătește-ți răspunsurile la întrebările frecvente și anticipează întrebările specifice.
 2. Dacă întârzii la interviu, angajatorul își poate face o impresie negativă despre tine și poate considera că nu ești punctual sau că nu acorzi importanță întâlnirii. Asigură-te că știi locația exactă a interviului și rezervă-ți suficient timp pentru a ajunge acolo cu 10-15 minute înainte de ora stabilită.
 3. Evită să fii negativ sau să critici foștii angajatori sau colegi de muncă. Menține o atitudine pozitivă și arată interes și entuziasm față de munca și cariera ta, inclusiv față de experiențele din trecut.
 4. Evită să vorbești prea mult sau să devii prea familiar în timpul interviului. Ascultă cu atenție și demonstrează interes și respect pentru interlocutor.
 5. Comunicarea inadecvată poate afecta negativ impresia pe care o lași în timpul interviului. Asigură-te că vorbești clar și coerent, evitând umpluturile de limbaj sau jargonul excesiv. Folosește un ton de voce adecvat și păstrează contactul vizual pentru a transmite încredere și profesionalism.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *