man Model National Știri

Tensiuni între Germania și Rusia, după ce Berlinul a expulzat în masă diplomații ruși

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Autoritățile germane au decis să expulzeze în masă diplomații ruși. Ministerul rus de Externe a afirmat că va răspunde ‘în oglindă’ la eventuala expulzare în masă a diplomaților săi din Berlin, relatează TASS.

„Autoritățile germane au decis, se pare, o nouă expulzare în masă de angajați ai misiunilor diplomatice ruse din Germania. Condamnăm cu tărie aceste acțiuni ale Berlinului, care continuă să distrugă în mod sfidător întreaga gamă a relațiilor ruso-germane”, a declarat MAE rus.

Diplomații au promis să dea un răspuns în oglindă la decizia Berlinului.

„Ca răspuns la acțiunile ostile ale Berlinului, partea rusă a decis să reflecte decizia și să expulzeze diplomații germani din Rusia, precum și să limiteze semnificativ numărul maxim de angajați ai misiunilor diplomatice germane din țara noastră. La 5 aprilie 2023, Ministerul rus de Externe l-a notificat oficial pe ambasadorul german în Rusia, Geza Andreas von Geyr, cu privire la această decizie”, au precizat diplomații.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *