Biserica man Model National

”Prăznuim omorârea morții, sfărâmarea iadului și începutul altei vieți, veșnice.” – Pastorala Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Învierea lui Hristos, începutul vieții veșnice pentru umanitate – Pastorala Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel:

Hristos a înviat! 

„Prăznuim omorârea morții, sfărâmarea iadului și începutul altei vieți, veșnice.” (Canonul Învierii, Cântarea a 7-a) 
 
Preacuvioși și Preacucernici Părinți,
Iubiți frați și surori în Domnul, 

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos este adevărul central al cre­dinței creștine și lumina permanentă a vieții Bisericii. De aceea, Sfintele Paști sunt sărbătoarea cea mai mare a Ortodoxiei, iar duminica, ziua întâi a săptămânii, orientează timpul vieții pământești a creștinului spre viața cerească veșnică, potrivit Crezului ortodox: „Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie”.

Învierea lui Hristos este biruința iubirii Sale răstignite pe Cruce asupra iadului, asupra diavolului și asupra morții, dar și începutul unei vieți noi, viața veșnică din Împărăția cerurilor. Cu alte cuvinte, Învierea lui Hristos nu este reanimarea unui cadavru sau revenirea la viața biologică, pământească, amestecată cu suferința și moartea. Hristos Cel înviat din morți este total liber față de determinismele spațiului și timpului. El trece prin ușile încuiate când Se arată ucenicilor în seara Învierii Sale (cf. Ioan 20, 19). Călătorește cu Luca și Cleopa spre Emaus ca un pelerin necunoscut, dar Se descoperă lor la frângerea pâinii și apoi Se face nevăzut (cf. Luca 24, 15-31). Se arată când și când ucenicilor Săi (de zece ori), timp de 40 de zile, vorbindu-le despre tainele Împărăției cerurilor (cf. Faptele Apostolilor 1, 3), iar apoi Se înalță întru slavă la ceruri (cf. Faptele Apostolilor 1, 9; Luca 24, 51), pentru a trimite ucenicilor pe Duhul Sfânt, Mângâietorul (cf. Ioan 15, 26).

Învierea universală sau de obște nu va fi un fenomen natural, ci darul exclusiv al iubirii lui Dumnezeu

Integral la Ziarul Lumina

Urmăriți mai sus și mesajul Video al Patriarhului

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *