man Model National Opinii

ProVita București: Parlamentarii lui Dacian Cioloș vor să ne interzică să mai funcționăm, iar pe creștini, să îi oblige să dea bani pentru avorturi

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Vă amintiți probabil că anul trecut lobby-ul feminist al avortului a încercat să obțină, pe cale administrativă, finanțarea avorturilor la cerere din bugetul public (al Sănătății). Am scris pe această temă și am comunicat autorităților opoziția noastră fermă. Între timp, întrucât solicitarea necesita în fapt o modificare în legislație și nu putea fi rezolvată la nivel de minister, aceleași organizații au inițiat, prin intermediul unor parlamentari, o propunere legislativă.

Dar propunerea aceasta nu prevede doar alocarea de bani publici pentru avorturile la cerere, în anumite situații, ci are și un capitol distinct în care încearcă suprimarea activității organizațiilor pro-viață: acestora ar urma să li se interzică furnizarea de informații așa zis „fără fundament științific” femeilor însărcinate, „în scopul de a le influența decizia”. E lesne de înțeles că este vorba exact despre activitatea de consiliere și sprijin pe care centrele pro-viață le oferă femeii aflate într-o situație de criză – femeia care, foarte adesea, nu dorește avortul și caută cu disperare ca cineva să o ajute și protejeze contra presiunilor din familie și anturaj. 

Cine apreciază prezența sau lipsa fundamentului științific dintr-un discurs între persoane private?! Mister – proiectul de lege nu explică. Îl puteți consulta și voi aici.

Inițiativa este inspirată după modelul francez; nu întâmplător autorii ei sunt parlamentari ai micro-partidului REPER, condus de Dacian Cioloș. Tendința de sugrumare a activității pro-viață a luat amploare în Occident și iată că acum se încearcă și la noi același lucru. Este pentru prima dată după 1989 când cineva încearcă să ne oprească să mai existăm – pentru că despre asta este vorba.

Ați auzit probabil că în mai multe țări este acum interzisă orice adunare publică în proximitatea clinicilor de avort, iar o britanică a fost reținută și pusă sub acuzare pentru că se ruga, singură, în gând, în fața unei asemenea clinici din Londra.

De-a dreptul orwellian, nu e așa?! De neimaginat pentru noi, aici, într-o țară în care s-a murit, acum 33 de ani, pentru libertatea cuvântului!

Trebuie să o spunem răspicat: „gratuitatea” avortului la cerere înseamnă că plata va fi făcută de creștinii din România, siliți astfel să fie părtași la un act criminal.

De asemenea, interdicția ca organizațiile pro-viață să mai sprijine femeia însărcinată este intenționată pentru a grăbi accesul la avort, o decizie cu care femeia vă trăi tot restul vieții. Demersul vine în mod evident ca urmare a activității rodnice a centrelor de sprijinire a femeii însărcinate, care oferă adevărate alternative la avort. Această activitate, în loc să bucure lobby-ul feminist pentru că scade recurgerea la avort (un obiectiv exprimat în nenumărate rânduri de acest lobby!) provoacă nervozitate și chiar, iată, o primă încercare de a ne face lucrarea imposibilă…

Evident, ne vom opune și vom cere respingerea acestei propuneri legislative pe care nu ezităm să o numim ticăloase.

Fiți alături de noi!

ProVita București

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *