man Model National Opinii

Mihai Tîrnoveanu: Rupeți funiile de pe Mihai Viteazu, de patru ani ni l-au legat! Ridicati-l pe Graniță din nou!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Într-o țară ocupată, statuile Voievozilor sunt dărâmate iar în locul lor sunt ridicate cele ale cotropitorilor. Într-o țară ocupată istoria universală are biblioteci în manuale, iar Istoria Națională jumătate de pagină ruptă. Cu jumătate de pagină nu poți ridica un Popor. Reacția urgentă, pe termen scurt, este predarea Istoriei în Piața Mare a Cetății.

Acum 4 ani, la Oradea, statuiile lui Mihai Viteazu si Emanoil Gojdu au fost înlăturate din oraș. Dărâmarea unui popor începe cu demolarea conștiinței de Neam. Pentru ca Efigia lui Mihai Viteazu să poată fi legată cu frânghii de-un camion și scoasă afară din Cetate, trebuia mai întâi ca Voievodul să fie scos, fie si parțial, din sufletul unui popor. De aceea mai întâi Voievozii au dispărut din manuale, de aceea mai întâi s-au confecționat istorici de carton ce dărâmă laurii de oțel ai Eroilor, de aceea piața media scoate la foc automat pe tarabe ”modelele” pensate ale acestor vremuri anti-eroice. Pentru ca resursele acestui Pământ să cadă în mâna străinilor, pentru ca Libertatea să cadă atât de spectaculos la bursa valorilor de astăzi, trebuia mai întâi să cadă din conștiința poporului, Istoria sa. Să cadă Eroii și Sfinții, să cadă Martirii și Luptătorii, pentru a lăsa Baricada fără Steag, pentru a putea ieși din cotloane, steagurile false, trădătorii, agenții de influență ai Vestului și Estului deopotrivă. Pentru a face loc străinilor si a frâna Reacția Națională. Avem de a face cu cel mai puternic război hibrid.

De aceea, cel mai puternic protest împotriva ocupantului este repunerea pe soclu a Efigiilor, repunerea Timpului Eroic al Istoriei în fiecare bătaie de inimă de român. Degeaba ne mirăm că lumea nu reacționează, că nu umple Piața de protest, zadarnic facem alte strategii sau dăm exemple străine. Un popor iese masiv în stradă să dea piept cu ocupantul doar atunci când are Conștiință Națională, nu când îi arăți imagini de la demonstrațiile din Germania sau când îi pui muzică de Pink Floyd. Acestea îl lasă rece. Cine îndeamnă la luptă dar ia în derâdere manifestările ce țin de Cultul Eroilor, ori nu întelege nimic din ceea ce înseamnă poporul român, ori este rău voitor. Atunci când ai o Conștiință de Neam, la orice fel de agresiune împotriva Libertății, implicit a Identității Naționale, căci nu poți avea identitate dacă nu ai libertate, ”strada” se umple aproape de la sine. Altfel, strigăm în gol, căci strigarea nu este receptionată de popor. Avram Iancu în întreaga sa luptă, nu a avut ca reper o revoluție universală, ci a fost călăuzit de Lancea lui Horea.

Avram Iancu nu numai că nu s-a aliat cu Kossuth, ci a luptat cu dârzenie împotriva lui, căci Iancu nu urmărea ”marile” idealuri ale revoluției universale, ci idealurile Națiunii Române, întelegând perfect viziunea profund anti-românească a revoluționarului maghiar. Astăzi, la 150 de ani de la urcarea la Cer a Craiului Munților, se găsesc în schimb români care privesc ca la un soare către Viktor Orban, doar pentru că acesta se pronunță corect în unele aspecte (si Kossuth se pronunța corect în unele aspecte) dar cum oare trecem atât de usor cu vederea, că si Viktor Orban, asemenea lui Kossuth, vrea ca Transilvania să fie anexată de Ungaria. În urmă cu să spunem 20 de ani, asemenea opinii printre români, erau de neconceput, dar iată că astăzi se întâmplă, tocmai din cauza slăbănogirii conștiinței naționale, lipsei de viziune românească și politică. Așa am ajuns să fim conduși de străini, să nu avem o clasă politică cu adevărat românească, așa s-a ajuns ca în centrul Sibiului să troneze statuia lui Brukenthal.

Așa a căzut legat în funii Mihai Viteazu pe remorca unui camion. Așa a fost ridicat în lanțuri Avram Iancu la Turda!

Dați jos ocupanții, ridicați Voievozii, acesta este singurul protest românesc care le include pe toate!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *