man Model National Știri

Putin, în vizită în Crimeea și Mariupol: ”Vom face tot ce este necesar pentru a respinge orice amenințare”. FILMAREA ZILEI

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Putin a fost transportat la Mariupol cu un elicopter și a vizitat cartierele din jurul orașului cu o mașină, pe care a condus-o personal, potrivit unei declarații a Kremlinului publicate duminică.

Aceasta a precizat că liderul rus s-a oprit să vorbească cu locuitorii din cartierul Nevsky din oraș și a susținut că a fost invitat în casa unui locuitor. Acesta nu a precizat când a avut loc vizita.

Vestea vizitei vine după ce Curtea Penala Internațională a emis vineri un  mandat de arestare pe numele lui Putin.

Vizita este considerată deosebit de provocatoare pentru ucraineni, deoarece Mariupol a fost mult timp un simbol al rezistenței care a fost martor la unele dintre cele mai intense lupte de când Rusia și-a lansat invazia anul trecut.

Kremlinul a declarat că Putin a examinat, de asemenea, linia de coastă din Mariupol, vizitând un club de iahturi și o clădire de teatru.

Vicepremierul rus Marat Khusnullin i-a vorbit în detaliu lui Putin despre „lucrările de construcție și restaurare în curs de desfășurare” din oraș.

Kremlinul a adăugat că Putin a avut o întâlnire la postul de comandă al operațiunii militare speciale din Rostov pe Don.

Putin a ascultat, de asemenea,  rapoarte de la șeful Statului Major General – prim-adjunctul ministrului Apărării, Valeri Gerasimov, și de la o serie de lideri militari, a continuat comunicatul.

În Crimeea, președintele rus a vizitat o școală de artă și un centru pentru copii care fac parte dintr-un proiect de dezvoltare a unui parc istoric pe locul unei vechi colonii grecești, au declarat agențiile de presă de stat rusești.

Putin nu a arătat nicio intenție de a renunța la câștigurile obținute de Kremlin. În schimb, el a subliniat vineri importanța de a păstra Crimeea.

„Evident, problemele de securitate au acum prioritate maximă pentru Crimeea și Sevastopol”, a spus el, referindu-se la cel mai mare oraș din Crimeea. „Vom face tot ce este necesar pentru a respinge orice amenințare”.

Putin a luat un avion pentru a parcurge cei 1.821 de kilometri de la Moscova până la Sevastopol, unde s-a urcat la volanul mașinii care l-a transportat prin oraș, potrivit guvernatorului instalat la Moscova, Mihail Razvozhaev.

VDEO:

 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *