man Model National Știri

Moartea femeii atacate de câini la Lacul Morii: Abia peste două luni va exista un raport al Corpului de Control. Nicușor Dan: „problema este a câinilor cu stăpân”

Potrivit lui Nicușor Dan, abia peste două luni va exista un raport al Corpului de Control care cercetează cazul femeii ucise de câini la Lacul Morii. Edilul a spus că problema este a câinilor cu stăpân, nu a celor fără stăpân, dar că fenomenul proprietarilor de câni care își lasă animalele libere nu a intrat în atenția Legislativului.

„O să avem un raport complet al Corpului de Control (…). Nu trebuie pusă problema câinilor fără stăpân, de fapt, este problema câinilor cu stăpân. Asta este problema pe cei care îi vedem pe stradă, necontrolați, nu știu cum să-i numim. În opinia mea, asta e problema principală în zona aceea, Lacul Morii, există problema proprietarilor, fie că sunt din gospodării, fie că sunt șantiere care au câini și care nu sunt pe proprietate și sunt lăsați să circule, să iasă pe domeniul public și aici nu există o sancțiune. Adică tipul ăsta de fenomen nu a intrat în atenția Legislativului. Există o sancțiune, în schimb, pentru proprietari, care nu-și sterilizează și nu își cipează câinii și aici este o lipsă de coordonare între mai multe instituții”, a declarat primarul general al Capitalei, potrivit stiripesurse.ro.  

Edilului a spus că ASPA a prins aproximativ 2.000 de câini anual. 

„În momentul în care un cetățean sună la ASPA și spune avem un câine sau un grup de câini, ASPA se duce și în general prinde. Ei au de ordinul a 15 oameni care sunt împărțiți în echipe și au mașini care se duc (…). Bineînțeles, e mult mai eficient să răspunzi la sesizări, să fii sesizat unde sunt câini. De exemplu în zona aia Lacu Morii, într-un an s-au dus de 60 de ori”, a precizat Nicușor Dan.

Întrebat care consideră că sunt problemele în legătură cu ASPA și alte instituții responsabile, Nicușor Dana spus că, în opinia sa, „nu funcționează colaborarea între instituții, pentru că este o instituție care se duce și se roagă de proprietari să-i sterilizeze. Și pe de altă parte e o altă instituție care este Poliția locală și este și ANSVSA-ul și este și Poliția Națională, care pot să dea o amendă dacă omul refuză să-și vaccineze animalul. Aceste instituții n-au fost împreună niciodată. Asta este marea problemă și mai este acea problemă că nu ai o sancțiune prea mare pentru situația în care câinii intră și ies de pe proprietăți, asta este evaluarea mea la momentul ăsta”. 

Nicușor Dan consideră că „sunt două probleme mari și soluțiile la aceste două probleme mari sunt înăsprirea sancțiunilor pentru proprietarii care lasă să iasă câinii de pe proprietatea lor și echipe comune. Asta vom face, echipe comune între cei care sterilizează și cei care amendează”. 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *