man Model National Știri

Un copilot a făcut stop cardiac în timpul zborului. Colegul său și-a dat seama că e mort abia la aterizare

Un pilot a continuat să zboare după ce copilotul său a suferit un stop cardiac și a murit – crezând că face o glumă, relatează BBC.

Pilotul a crezut că colegul său se prefăcea că doarme și și-a dat seama ce s-a întâmplat abia după aterizare, a arătat un raport de siguranță.

Direcția de investigare a accidentelor aeriene a investigat incidentul de la Blackpool, pentru a se putea trage învățăminte.

Aceasta a concluzionat că evaluările medicale actuale sunt acceptabile, dar riscurile „nu pot fi niciodată reduse la zero”.

Raportul a constatat că pilotul care a murit zbura cu un pilot calificat care a reușit să aterizeze aeronava în siguranță, dar a declarat că „rezultatul ar fi putut fi diferit” într-un alt zbor.

Bărbatul de 57 de ani, care trecuse un examen medical cu patru luni mai devreme, fusese de acord să se alăture scurtei călătorii la bordul unui avion ușor Piper PA-28-161 în jurul aeroportului Blackpool în iunie.

Un al doilea pilot fusese solicitat din motive de siguranță, din cauza condițiilor meteo.

Pilotul supraviețuitor și-a amintit cum, în timpul rulajului, cei doi vorbeau normal, iar colegul său, care era și instructor de zbor, a remarcat „arată bine, nu este nimic în spatele tău”.

Capul său s-a dat apoi pe spate, iar pilotul, care îl cunoștea bine pe instructor, a crezut că acesta se preface că trage un pui de somn, se arată în raport.

În timp ce avionul vira, instructorul s-a prăbușit, cu capul sprijinit pe umărul pilotului.

În raport se spune că: „Pilotul a crezut în continuare că instructorul glumea cu el și a continuat să efectueze apropierea.”

Ulterior, el „a aterizat normal” înainte de a-și „da seama că ceva nu era în regulă” și a sunat după ajutor.

O analiză efectuată de departamentul medical al Autorității Aviației Civile a concluzionat că instructorul a murit din cauza unui stop cardiac acut.

Autoritatea a declarat că revizuiește în permanență îndrumările medicale, iar „raritatea” accidentelor cauzate de evenimente cardiace în timpul zborului „sugerează că echilibrul este în prezent aproximativ corect”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *