man Model National Opinii

Demisie cu scandal: Fondatorul Project Veritas, James O’Keefe, a fost concediat de conducerea grupului, pe motiv că folosea fondurile redacției în scopuri proprii

Jurnalistul de investigații James O’Keefe, fondatorul Project Veritas, a fost concediat, pe fondul unei revolte în rândul personalului grupului cu privire la stilul său de conducere, la modul în care își trata subordonații și la utilizarea fondurilor grupului pentru cheltuieli costisitoare, cum ar fi zborurile cu un avion privat. Iată declarația publicată astăzi de Project Veritas:

„Astăzi, James O’Keefe a decis să își retragă bunurile din sediul Project Veritas. Consiliul de administrație și conducerea au făcut numeroase încercări în ultimele 14 zile de a purta o conversație cu James, dar acesta a ignorat demersurile noastre și a decis, în schimb, să divulge informații private altora, fie că a făcut-o el însuși, fie că a făcut-o prin interpuși.

Întrucât astăzi este Ziua Președintelui, biroul nostru a fost închis. Aveam programată pentru mâine o ședință a Consiliului de Administrație la care James a fost invitat și a avut loc și o ședință a Consiliului de Administrație vineri, 10 februarie, la care James a fost invitat (dar nu a participat) pentru a discuta despre malversațiunea financiară descoperită, ceea ce ne obligă să acționăm pentru a rămâne în conformitate cu legea.

Au existat două subiecte asupra cărora Consiliul de administrație a dorit să se înțeleagă cu James: sustenabilitatea pe termen lung a companiei, bazată pe păstrarea personalului și pe moralul acestuia, și sănătatea financiară a companiei – care reprezintă o preocupare serioasă de mai multe luni încoace.

Deși PV Leadership nu a încheiat examinarea întregii dimensiuni a problemelor financiare de-a lungul anilor, o analiză preliminară în acest moment indică faptul că James a cheltuit o cantitate excesivă de fonduri ale donatorilor în ultimii trei ani pe luxul personal. Mai multe lucruri sunt încă descoperite în timpul revizuirii în curs în acest moment. Contrar multor rapoarte de astăzi, James a fost suspendat pe termen nelimitat până la finalizarea unei investigații amănunțite și a clarității care va trebui să fie furnizată de un raport de audit de investigație al unei terțe părți.

Iată câteva exemple din ceea ce a fost descoperit până în prezent de către conducerea PV (aceasta este departe de a fi o listă exhaustivă, ci doar un mic eșantion reprezentativ):

-14.000 de dolari pe un zbor charter pentru a se întâlni cu cineva pentru a-și repara barca sub pretextul că se întâlnește cu un donator

-60.000 de dolari în pierderi prin organizarea unor evenimente de dans, cum ar fi Project Veritas Experience

-Peste 150.000 de dolari în mașini negre în ultimele 18 luni 

-Mii de dolari cheltuiți pe DJ și alte echipamente pentru uz personal 

-Sute de alte acte de folosință personală.

Consiliul de administrație dorește să rezolve lucrurile cu James și a încercat toate căile posibile pentru a remedia problemele în cauză și pentru a începe să ia măsurile corective cerute de lege.

De asemenea, James nu ne-a lăsat altă opțiune decât să îl suspendăm în ultimele săptămâni, când l-a concediat unilateral pe directorul financiar, care poate fi concediat doar cu aprobarea Consiliului de administrație. Aceasta este o încălcare a statutului organizației noastre non-profit. James a mers atât de departe încât a spus că un membru al Consiliului de administrație a aprobat această concediere altora, dar s-a descoperit ulterior că nu a fost cazul. Acel membru nu a aprobat concedierea. Consiliul a aprobat suspendarea lui James pentru a avea timp să investigheze în mod corespunzător aceste încălcări interne.

Consiliul de administrație are obligația legală de a se conforma legilor federale și de stat, iar aceste probleme sunt grave și nu pot fi ignorate. 

James susține că Consiliul de administrație nu i-a permis să trimită o scrisoare de scuze personalului, ceea ce nu este adevărat. Consiliul de administrație nu i-a spus niciodată lui James că nu trebuie să vorbească cu membrii personalului și nici că nu poate să-și ceară scuze față de aceștia.

Dar, mai presus de orice, Consiliului de administrație îi pasă de donatorii acestei organizații, care decid să ne doneze banii munciți cu greu pentru că ei cred în misiune. Nu am putea permite ca donatorii noștri să ne trimită bani și să fie deturnați în acest mod. Ne iubim susținătorii și nu am sta niciodată cu mâinile în sân în timp ce banii sunt folosiți pentru chestiuni care nu au legătură cu misiunea. 

Chiar și cu toate aceste consecințe publice, consiliul de administrație dorește în continuare să vorbească cu James. Nu l-am concediat și nici nu dorim ca el să demisioneze. Am dori să continuăm discuțiile cu James pentru a rezolva problemele interne, mai degrabă decât să le litigăm public.

Proiectul Veritas va continua să fie transparent cu publicul, pe măsură ce mai multe informații pot fi publicate în timp. Lupta pentru adevăr nu se va opri niciodată.”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *