man Model National Știri

Formula 1 nu va folosi niciodată vehicule electrice. Decizia lor vine pe fondul unor nemulțumiri legate de planul UE de a interzice mașinile pe benzină până în 2023

Formula 1 „nu va trece niciodată la mașini electrice”, a declarat Stefano Domenicali, președintele și directorul general al grupului de sporturi cu motor, într-un interviu publicat duminică de ziarul italian Il Sole 24 Ore, potrivit Bloomberg.

Pentru a contribui la reducerea emisiilor, F1 dezvoltă o benzină cu emisii zero care „ar putea fi folosită și de avioane și nave”, a spus Domenicali.

Succesorul lui Bernie Ecclestone i-a criticat pe politicieni pentru că au stabilit obiective imposibile de tranziție energetică și pentru că au o abordare ideologică față de mașinile electrice, subiect care a devenit „o dogmă incontestabilă”. 

„Este posibil să se ajungă la zero emisii fără a schimba motoarele sau a arunca mașinile existente„, a declarat Domenicali pentru ziar.

Săptămâna aceasta, Parlamentul European a semnat un acord încheiat cu statele membre anul trecut, care le cere producătorilor auto să atingă un obiectiv de emisii zero până în 2035 și să reducă nivelul de poluare cu 55% în acest deceniu.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *