man Model National Știri

Guvernul de la Kiev a introdus, la insistențele României, un paragraf despre drepturile minorităților în declarația comună UE-Ucraina. Să vedem la ce folos

Ucraina și-a luat un angajament față de minoritățile naționale, implicit comunitatea românească, în declarația comună UE-Ucraina, semnată la finalul summitului de la Kiev, relatează Libertatea.

Potrivit documentului semnat de Zelenski, Ucraina va consulta minoritățile naționale de pe teritoriul său și Comisia de la Veneția în chestiuni care privesc drepturile și legea minorităților.

„UE și Ucraina și-au reiterat angajamentul de a respecta pe deplin drepturile persoanelor aparținând minorităților, așa cum sunt consacrate în convențiile ONU și ale Consiliului Europei și protocoalele aferente. În acest sens, Ucraina va continua să se consulte și să coopereze cu Comisia de la Veneția și va continua dialogul de substanță cu reprezentanții persoanelor aparținând minorităților, inclusiv asupra legislației conexe. UE este pregătită să asiste Ucraina în continuare în eforturile sale de reformă și în implementarea acestora”, se arată la punctul 5 al declarației comune UE-Ucraina

Potrivit HotNews, acest paragraf a fost introdus în declarația de la finalul summit-ului în urma unor negocieri diplomatice duse de partea română.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *