man Model National Știri

Av. Gheorghe Piperea, despre cerealele cu pesticide din Ucraina: Acolo nu există interdicția de a cultiva și a recolta plante modificate genetic. În România acest lucru este interzis

„Da, două chestiuni, într-adevăr, care par complet diferite, dar care sunt legate prin această amenințare cu sărăcia, dar și prin niște elemente suplimentare. Din câte înțeleg, unul dintre cumpărători este și importator de zahăr din Ucraina.

În legătură cu Ucraina, pe vremuri, adică în urmă cu un an de zile dacă o țară ca Ucraina, care nu este membru al Uniunii Europene, ar fi invadat piața agricolă europeană cu câte un milion de tone pe fiecare tip de cereală în parte, pe fiecare țară în parte cu aceste prețuri, atunci atât Comisia Europeană, cât și Consiliul Concurenței ar fi considerat că este o practică de dumping, așa se numește și ar fi sancționat inclusiv cu interzicerea acestui tip de import.

A treia chestiune în legătură cu povestea asta cu cerealele este clar însă că Ucraina nu este supusă ca noi, reglementări lor europene în privința cantității de pesticide și chiar erbicide cancerigene, ca la Monsanto, spre exemplu, și mai mult decât atât și mult mai grav decât atât, nu există pentru Ucraina interdicția de a cultiva și a recolta plante modificate genetic.

În România acest lucru este interzis pentru că interzice un regulament european.

Dar dacă scrie pe ea că vine made in Ukraine nu se mai face nicio verificare”, a spus avocatul Gheorghe Piperea la Antena 3.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *