man Model National Știri

LA MULȚI ANI, Părintelui Nicolae Tănase! Sub Aripile Arhanghelilor – VIDEO

Copiii de la Valea Plopului și Valea Screzii i-au cântat ieri La Mulți Ani Părintelui Nicolae Tănase. Ne adăugăm și noi, păcătoșii, corului îngerilor de sub aripa Părintelui: Întru Mulți și binecuvântați ani!

Părintele Nicolae Tănase, tată a șase copii ai lui și a sute de alți copii crescuți de dânsul, este – din 1979 – preot în satul Valea Plopului, județul Prahova. Părintele deservește, de asemenea, și satul din apropiere, Valea Screzii.

A ridicat o biserică în plin comunism și a consolidat comunitatea de credincioși. Apoi, după Revoluția din 1989, părintele Nicolae a început să predice pentru viață, vorbind deschis despre avorturi și despre păcatul unor astfel de crime, scrie Doxologia.

Conștient de faptul că unele tinere nu-și permiteau un copil din motive socio-economice a înființat, în 1994, asociația Pro Vita. Pentru Viață! Această asociație a primit în grija ei, pentru un timp sau definitiv, copiii salvați de la avort, dar și orfani și copii ai străzii.

Uneori, după o perioadă în care și-au rezolvat problemele de natură socială, emoțională, financiară, mamele și-au luat copiii acasă. În alte dăți, copiii au crescut la Valea Plopului, au studiat, și-au format familii și, la rândul lor, ajută noi și noi generații născute Pentru Viață.

La Valea Screzii, părintele Nicolae Tănase a construit un așezământ pentru copii care include, pe lângă locuințe, și un dispensar medical, o biserică, o brutărie, un staul. De-a lungul timpului, mii de suflete au fost ajutate de comunitatea din Valea Plopului și Valea Screzii. Pentru cei care vor să se alăture eforturilor Părintelui accesați acest link:

CentrulSocialProVita.org

Urmăriți mai sus filmul Sub Aripile Arhanghelilor – Un Film de Dinu Cristian

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *