man Model National Știri

Fostul primar al comunei Band și cântărețul de muzică folk, Mircea Rusu, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al comunei Band, artistul Mircea Rus, recunoscut ca artist drept Mircea Rusu Band, a fost încarcerat pentru a ispăși o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, o lună și 10 zile, după ce a suferit a doua condamnare într-un dosar penal, scrie Agerpres, potrivit ȘtiripeSurse. 

Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat pe artistul cunoscut în special pentru cântecul „Omul bun și pomul copt„ sau „Iarba verde de acasă”, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidarea bugetului primăriei. Potrivit portalului instanței, întrucât artistul a mai suferit o condamnare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, Curtea de Apel Târgu Mureș a contopit cele două pedepse. În acest sens, instanța a decis că „aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună și 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani și 4 luni închisoare) și aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună și 10 zile închisoare, cu executare în detenție”.

Potrivit Instanței:

„Obligă pe inculpatul Gârbu Petru să plătească părții civile UAT Comuna Band suma de 105.197 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpații Gârbu Petru și Rus Mircea să plătească părții civile UAT Comuna Band suma de 281.564 lei (câte 140.782 lei fiecare dintre inculpați), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă pe inculpatul Bodor Zoltan să plătească părții civile UAT Comuna Band suma de 53.400 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpații Bodor Zoltan și Rus Mircea să plătească părții civile UAT Comuna Band suma de 105.963 lei (câte 52.981,5 lei fiecare dintre inculpați), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală”, se arată în dispozitivul hotărârii Curții de Apel Târgu Mureș.

Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *