man Model National Știri

Val de concendieri în industria Big-Tech: Microsoft va renunța la 10.000 de angajați, în timp ce Google va desființa mai bine de 12.000 de locuri de muncă

Grupul informatic american Microsoft a anunțat miercuri o serie de măsuri de economisire, din cauza condițiilor macroeconomice, inclusiv concedierea a aproximativ 10.000 de angajați – până la sfârșitul lui martie -, reprezentând circa 5% dintre angajații gigantului, relatează AFP, potrivit ȘtiriPeSurse.

Grupul explică – într-un document bursier – că a luat această decizie „ca răspuns la condițiile macroerconomice și schimbării priorităților clienților”.

Microsoft urmează să-și publice rezultatele trimestriale la 24 ianuarie. Cifra sa de afaceri ar urma să crească cu doar 2,7% în decurs de un an, un ritm foarte scăzut al gigantului informatic, obișnuit cu o creștere de două cifre.

În urma unei „explozii, la începutul pandemiei covid-19, cererea de produse informatice s-a normalizat, o mișcarea accentuată în ultimele luni de o creștere a dobânzilor Băncii centrale americane (Fed). Microsoft a rezistat, inițial, mulțumită unui dinamism al informaticii la distanță (cloud), însă întreprinderile tind să-și limiteze investițiile, de câteva luni, de teama unei degradări a economiei.”

Mai multe grupuri mari din sectorul tehnologic au efectuat concedieri de amploare – inclusiv Amazon, care a anunțat la începutul lui ianuarie desființarea a peste 18.000 de posturi.

În același timp, Google a concediat 12.000 de angajați sau aproximativ 6% din întreaga sa forță de muncă. Directorul general al companiei, Sundar Pichai, a publicat o notă către toți angajații în care explică de ce a luat măsura extremă de a renunța la o mare parte din forța de muncă a Google, scrie BusinessToday.

Concedierile vor avea loc în diferite zone geografice ale lumii. Pichai a susținut că Google a fost martoră la perioade de creștere în ultimii ani, dar realitatea economică s-a schimbat. Concedierile sunt rezultatul unei revizuiri în toate ariile de produse și funcțiile pentru a alinia forța de muncă a companiei la prioritățile sale. Pichai a declarat că societatea va sprijini angajații afectați în căutarea unor noi oportunități și detaliază pachetele de concediere și alte beneficii care vor fi oferite angajaților afectați din SUA.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *