man Model National Opinii

Monahul Filotheu Bălan despre buletinele biometrice și identitatea digitală: Nu puteți să slujiți și lui Dumnezeu și lui mamona. NU PRIMIȚI!

Guvernul ne anunță că se vor introduce buletine de identitate electronice.

Reamintesc tuturor celor interesați că adoptarea și asumarea conștientă a identității digitale este tot una cu renunțarea și lepădarea identității umane, și, implicit, a identității creștine.

Motivul poate ține de filosofia culturii și civilizației, însă el este unul simplu: toate legile de pînă acum au fost făcute de oameni; în era identității digitale, legile vor fi făcute de mașini.

Sigur, mașinile electronice au fost făcute de oameni și au slujit oamenilor. Dar ceea ce se întîmplă deja omenirii întregi de mai bine de un an este dovada cea mai palpabilă că oamenii nu mai dețin controlul, ci se supun predicțiilor și deciziilor mașinii.

În consecință, îi sfătuiesc pe toți cei cu frică de Dumnezeu să nu primească buletine de identitate electronice. Nu poți fi și robul lui Dumnezeu, și robul mașinii.

„Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ține și pe celălalt îl va disprețui. Nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui mamona.” (Luca 16:13).

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *