man Model National Știri

Peste 30 de morminte au fost vandalizate într-un cimitir creștin din Ierusalim. VIDEO

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

În cel mai recent dintr-o serie de acte de vandalism împotriva unor situri creștine din Israel, mai multe morminte au fost deteriorate de vandali la cimitirul protestant din Muntele Sion, în Ierusalim, a raportat presa israeliană, scrie VaticanNews.

O înregistrare video a unei camere de securitate, distribuită pe rețelele de socializare, arată doi bărbați aparent evrei purtând kippot care pătrund în cimitir și sparg pietrele funerare. Imaginile datează de duminica trecută, 1 ianuarie.

 VIDEO:

Fotografiile distribuite de poliția care a sosit la fața locului după ce a primit un raport de vandalism, arată pietre funerare răsturnate și zidărie spartă. Cimitirul a fost deschis în 1848 de către episcopul de atunci al Ierusalimului, Samuel Gobat, iar în prezent este deținut de Church Missionary Trust Association Ltd, o organizație anglicană.

Cruci răsturnate și morminte avariate au fost descoperite în cimitirul protestant de la Muntele Sion, adiacent Orașului Vechi din Ierusalim și unde, conform tradiției creștine, Iisus a luat ultima cină împreună cu apostolii.

Cotidianul Jerusalem Post a scris că făptașii sunt doi adolescenți evrei și că pagubele se ridică la 99.700 de dolari.

Un purtător de cuvânt al poliției israeliene a confirmat miercuri că o anchetă este în desfășurare, însă nu a comentat cu privire la identitatea suspecților. Se pare că incidentul a avut loc duminică.

Am descoperit mai mult de 30 de pietre de mormânt și cruci sparte în bucăți’, a declarat Hossam Naoum, episcop anglican la Ierusalim. Aceste fapte criminale au fost motivate de bigotism și de ură anticreștină’, a denunțat acesta într-un comunicat, menționând de asemenea imaginile camerelor de supraveghere. Nu suntem doar consternați, ci și foarte întristați”, a afirmat Hossam Naoum, precizând că cimitirul datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și adăpostește mormintele mai multor membri ai clerului, oameni de știință și politicieni, „persoane de mare importanță care au contribuit la istoria Ierusalimului și la viața oamenilor de aici’.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *