anti-România Life Lifestyle National Natural Technology

Mai mulți bani pentru o parte din clientela politică. PSD-PNL-UDMR vor să majoreze salariile funcționarilor din aparatul de stat

Mai mulți bani pentru o parte din clienta politică, în prag de sărbători. Coaliția PSD-PNL-UDMR și-a propus să profite de ultimele zile de activitate parlamentară și să majoreze salariile funcționarilor din aparatul de stat, într-o ședință stabilită pe repede înainte.

Potrivit informațiilor, pe ordinea de zi de astăzi, 20 decembrie, se află un proiect pentru majorarea salariilor funcționarilor din Parlament, ministere și alte instituții publice, ce va fi votat de către coaliția de guvernare.

Alianța pentru Unirea Românilor critică această măsură, care reprezintă o sfidare a poporului român, chiar de către cei care ar trebui să fie reprezentanții săi. Deputații AUR se vor afla astăzi în plenul Camerei Deputaților pentru această ședință și vor vota împotriva majorării salariilor funcționarilor din Parlament, ministere și alte instituții publice.

„Reprezentanții coaliției majoritare au găsit modalitatea prielnică pentru a majora, în mod nejustificat, aceste venituri, pe final de an, într-un moment în care milioane de români nu au bani pentru a-și asigura cele necesare pentru masa de sărbători”.

AUR a transmis că, fără să respecte prevederile regulamentului, Camerei Deputaților a decis instituirea votului hibrid pentru ședința de astăzi, adică vot fizic și electronic, deoarece majoritatea parlamentarilor PSD-PNL-UDMR nu sunt astăzi la muncă.

„Potrivit articolului 131 din Regulamentul Camerei Deputaților, şedinţele de plen se pot desfăşura prin mijloace electronice printr-o procedură aprobată de Biroul permanent în situaţii excepţionale, constatate de către autorităţile abilitate, precum epidemiile, pandemiile, fenomenele naturale extreme, cutremure, actele de terorism şi alte situaţii care fac imposibilă prezenţa deputaţilor la sediul Camerei Deputaţilor.

Care este urgența acestei ședințe? Cu ce situație excepțională se confruntă România, astfel încât votul în Camera Deputaților să fie dat prin mijloace electronice, în afară de excursia în Republica Coreea a liderilor coaliției de guvernare?”, se arată într-un comunicat de presă al AUR.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *