Life Lifestyle National Natural Sfinții Închisorilor Technology

Scrisoare deschisă adresată premierului Ciucă: Un istoric și un jurnalist cer demiterea lui Alexandru Florian, în urma atacurilor repetate la adresa lui Mircea Vulcănescu

Pentru o pertinentă informare a Dumneavoastră, deopotrivă cu această scrisoare deschisă atașăm textul petiției „ALĂTURI DE MIRCEA VULCĂNESCU. Nu modificați denumirea Liceului Tehnologic Mircea Vulcănescu!”, unde se aduc și alte argumente istorice valide, care contrazic „tezele” domnului Florian.Totodă atașăm și articolul în care domnul Gabriel Andreescu explică esența acestei spețe artificiale și insultative ce prejudiciază inclusiv Statul Român. Reamintim că Legea Nr. 127 din 30 mai 2017, pentru instituirea Zilei Naționale de Cinstire a Martirilor din Temnițele Comuniste, lege față de care dl. Florian și Institutul „Elie Wiesel”nu au manifestat obiecții, e un act normativ în a cărui expunere de motive, fără echivoc, Mircea Vulcănescu este prezentat nominal drept unul dintre martirii închisorilor politice comuniste.

Domnule Prim-Ministru,

Ne facem purtătorii de cuvânt ai celor peste 1500 de oameni de cultură, foști deținuti politici și urmași ai lor, care au semnat până acum petiția anexată la care facem referire și ne manifestăm speranța că, luând act de toate argumentele și informațiile expuse mai sus, veți interveni pentru a pune punct acestei campanii menită sa atenteze la memoria lui Mircea Vulcănescu (și nu numai a lui), prin manevre dolosive și îl veți înlătura din funcție pe directorul INSHR Alexandru Florian, care se face vinovat de săvârșirea în formă repetată a infracțiunii de abuz în serviciu. Statul român e dator să cinstească memoria victimelor comunismului, nu să  susțină tentativele de a fi aruncate la groapa de gunoi a istoriei.

Cu respect,

Razvan Gheorghe, scriitor, jumalist și director al Podul.ro
Marius Oprea, scriitor, istoric”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *