man Model National Știri

Steaua Centaurului din Salamul Spaniol, cea mai apropiată de Soare. SĂ AVEM ÎNCREDERE ÎN ȘTIINȚĂ ȘI MAI ALES ÎN SPECIALIȘTI!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Un reputat fizician francez a pozat o felie de salam și a declarat că este o stea, a publicat presa americană de dreapta și EVZ. Fizicianul a pozat pe Twitter o felie de salam și a susținut că este vorba despre o imagine a unei stele îndepărtate realizată de telescopul spațial James Webb.

Étienne Klein, un fizician celebru și director al Comisiei pentru energii alternative și energie atomică din Franța, a distribuit pe Twitter imaginea unei felii de cârnat spaniol picant Chorizo, arătând „nivelul de detaliu” pe care îl oferea.

„Imagine a lui Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de Soare, situată la 4,2 ani lumină de noi. A fost realizată de către telescopul spațial James Webb. Acest nivel de detaliu… O nouă lume este dezvăluită în fiecare zi”, a transmis el duminică celor peste 91.000 de urmăritori ai săi.

După ce s-a confruntat cu reacții negative din partea celorlalți utilizatori, el a scris: „Având în vedere anumite comentarii, mă simt obligat să precizez că acest tweet care prezintă o presupusă imagine a lui Proxima Centauri a fost o glumă. Să învățăm să ne ferim atât de argumentele venite din poziții de autoritate, cât și de elocvența spontană a anumitor imagini”.

Specialistul a absolvit École Centrale Paris, deține un DEA în fizică teoretică și un doctorat. Mesajul său care a declanșat polemica, mai jos:

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.