
Compania, care colaborează cu Universitatea Kitasato din Tokyo, a declarat că ivermectina are „același efect antiviral” în cazul tuturor „variantelor mutante”, inclusiv Alpha, Delta și Omicron. Kowa a adăugat că ivermectina suprimă învazia virusului și inhibă replicarea acestuia.
„Ne așteptăm ca ivermectina să fie folosită ca tratament împotriva tuturor noilor boli infecțioase provocate de coronavirus”, se arată în raport.
Din nefericire, medicamentul a fost învăluit în controverse în ultima vreme, atât în SUA, cât și în alte țări, după ce Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a refuzat să aprobe utilizarea ivermectinei ca tratament împotriva COVID-19, deși acest medicament este utilizat la om pentru tratarea unei varietăți de afecțiuni.
Guvernul SUA plătește spitale din întreaga țară pentru a trata pacienții cu COVID-19, dar plata este condiționată de utilizarea unor medicamente aprobate, iar ivermectina nu face parte din protocol.
În New Hampshire, a fost depus un proiect de lege prin care statul ar deveni primul din SUA care să includă ivermectina în lista tratamentelor aprobate pentru COVID-19, oferind-o ca medicament fără prescripție medicală.
„Nu am absolut nicio îndoială că vor fi salvate vieți dacă ivermectina pentru uz uman ar fi disponibilă pentru pacienții cu COVID”, a declarat pentru The Epoch Times Leah Cushman, republicană și, totodată, asistentă medicală, în legătură cu proiectul de lege propus de ea, HB3005.
Dr. Paul Marik, un susținător al utilizării ivermectinei, a declarat că ivermectina „este unul dintre cele mai sigure medicamente de pe fața acestei planete”.
Marik, care este co-fondator al grupului de medici Front Line COVID-19 Critical Care Alliance, a declarat că ivermectina este aprobată pentru tratamentul virozelor în 79 de țări.