Donald Trump finance Politică Politics Societate

VANZARILE DIN COLECTIA TRUMP NFT EXPLODEAZA – La mai putin de o ora de la punerea sub acuzare a fostului presedinte american, tranzactiile au crescut cu 462%

Potrivit datelor de pe piata secundara OpenSea, detinatorii de tokenuri de tranzactionare digitala Trump au vandut marti seara, in mod colectiv, 47 de NFT-uri din colectia lansata de fostul lider de la Casa Alba. Vanzarile au crescut cu 462%, la mai putin de o ora dupa ce acesta s-a prezentat la tribunalul din Manhattan, unde procurorul federal i-a adus la cunostinta toate cele 34 de capete de acuzare.

Gilda Popa

Spectacolul televizat al punerii sub acuzare a lui Donald Trump – primul presedinte american care se cofrunta cu acuzatii penale – s-a resimtit si pe piata digitala a NFT-urilor, propulsand vanzarile si pretul colectiei Trump NFT.

Reamintim ca, marti seara, procurorii din Manhattan au desigilat documentul cu cele 34 de capete de acuzare la adresa lui Trump. Fostul lider de la Casa Alba este acuzat ca a girat in mod repetat inregistrari false in registrele de afaceri. Presupusele intrari false sunt legate de facturi de la fostul avocat Michael Cohen, de „registrul general detaliat pentru Donald J. Trump” sau de cecurile din contul lui Donald J. Trump. Toate aceste registre sunt pastrate de Trump Organization, potrivit actului de acuzare citat de CNN.

Donald Trump, al 45-lea presedinte al Statelor Unite, a pledat nevinovat la toate capetele de acuzare ce i s-au adus. De altfel, NFT-urile din colectia sa lansata in decembrie 2022 il infatiseaza ca pe un „erou” atipic, si cu siguranta unul dintre cei mai neconventionali lideri de la Casa Alba.

Cresterea vanzarilor Trump NFT s-a inregistrat imediat dupa acuzarea fostului presedinte la New York. La o ora dupa ce cel de-al 45-lea presedinte american a fost prreluat in custodia procurorilor federali marti dupa-amiaza, colectia a inregistrat 30 de vanzari, o crestere de 462% dupa o perioada lunga de stagnare. Tranzactiile, au insumat echivalentul a circa 70.000 dolari in Ether (ETH).

Si valoarea nominala a cardurilor de tranzactionare digitala asociate colectiei NFT Donald Trump a crescut, cea mai mare vanzare fiind de aproape 1.700 de dolari, dupa acuzarea acestuia in ancheta procurorului districtual din Manhattan.

Potrivit Newsweek, pretul minim al cartilor comerciale NFT ale lui Trump a fost de 0,41 Ethereum (ETH), sau aproximativ 748 USD, la 30 martie, cand Trump a fost inculpat. De pe 1 aprilie, pretul minim a crescut cu 1,9%, pana la 967,38 USD sau 0,5299 ETH, potrivit NFT Price Floor, un site care indexeaza datele despre tranzactionarea si pietele NFT. Cea mai mare crestere de pret este de la 0,5 ETH la 0,9298 ETH, ceea ce echivaleaza cu aproape 1.700 USD – o crestere de 10,16% in aceeasi perioada.

Fostul presedinte si-a lansat colectia de NFT-uri in decembrie anul trecut. Pentru 99 dolari, un cumparator ar putea cumpara un token cu o imagine a sa și ar putea participa la o loterie pentru a castiga „experiente exclusive ”cu fostul lider de la Casa Alba. Colectia s-a epuizat rapid, iar pretul s-a dublat pe piata secundara. Pretul minim a ramas constant la aproximativ 0,5 eter (ETH), sau aproximativ 930 dolari.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *