man Model National Știri

Gheorghiță scuipă acolo unde a pupat: CNCAV va propune Ministerului Sănătății renunțarea la serul Astra Zeneca din ianuarie 2022

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că a înaintat Ministerului Sănătății propunerea ca, începând din ianuarie, să se renunțe la administrarea serului Covid produs de AstraZeneca. 

„În cadrul ședinței CNCAV de săptămâna precedentă, în unanimitate s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătății să renunțăm la vaccinul AstraZeneca din ianuarie 2022”, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, citat de Ziarul Financiar

El a pus această solicitare pe seama „lipsei de interes din partea populației”, precum și a „problemelor privind managementul vaccinului”, având în vedere că „doar” 852.031 de doze de ser Covid de la AstraZeneca au fost administrate în România de la începutul campaniei de vaccinare.

Cu toate acestea, col. Gheorghiță nu a spus cum se împacă propunerea din noiembrie de abandonare a acestui produs anglo-suedez cu laudele pe care le aducea în aprilie la adresa serului care tocmai era suspendat în toată Europa după înmulțirea reacțiilor adverse trombotice.

„Sunt încă un număr importat de persoane care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania AstraZeneca, nu putem să luăm dreptul acestor persoane de a opta pentru acest lucru. Tocmai de aceea cred că informarea este importantă, cred că ar fi fost mai greu să justific sau să justificăm de ce am suspendat vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca comparativ cu decizia de a continua, de fapt, în baza unei autorizări”, pleda Valeriu Gheorghiță pe 8 aprilie 2021. El nega chiar apariția trombozelor și a deceselor după vaccinarea cu AstraZeneca, preluând opinia EMA conform căreia „formarea unor cheaguri de sânge este necesar să fie înregistrată drept un efect secundar „foarte rar” al vaccinului”. 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *