Life Lifestyle National Natural Technology Uniunea europeană

Șeful diplomației poloneze acuză Comisia Europeană de şantaj în privinţa fondurilor europene

Ministrul polonez al Justiţiei, Zbigniew Ziobro, a acuzat joi Comisia Europeană că exercită un „şantaj” asupra Poloniei pentru că a sugerat că plata fondurilor europene pentru relansare după criza sanitară este condiţionată de respectarea statului de drept de către Varşovia, relatează AFP, potrivit agerpres.  

„Niciun oficial, la un nivel inferior sau înalt, nu are dreptul de a exercita un şantaj sau de a se deda unui tip de şantaj de natură coruptă”, a declarat presei ministrul, făcând aluzie la declaraţii ale comisarului european Paolo Gentiloni.

Liz Cheney va conduce investigaţia privind asaltul Capitolului

„Dacă am lua aceste afirmaţii în serios, ar însemna că acest oficial spune guvernului polonez, statului polonez, că îi dă banii dacă acceptă condiţii umilitoare asociate unei restricţionări a suveranităţii voastre”, a adăugat el.

Miercuri, Paolo Gentiloni a declarat că „discuţiile continuă”. „Nu am încheiat încă”, a subliniat el, dând asigurări că Bruxellesul are „o atitudine de cooperare” în privinţa planului de relansare în Polonia.

„Discuţiile, autorităţile poloneze o ştiu foarte bine, se referă de asemenea şi la chestiunea supremaţiei legilor Uniunii Europene şi posibilele consecinţe ale acestei chestiuni asupra planului de relansare şi rezilienţă polonez”, a adăugat comisarul european.

Varşovia şi Uniunea Europeană au o dispută în legătură cu reforme judiciare controversate adoptate de partidului aflat la putere în Polonia, Lege şi Justiţie (PiS).

Talibanii au defilat cu armele abandonate de americani şi pregătesc formarea guvernului de la Kabul

În joc sunt miliarde de euro reprezentând împrumuturi la o dobândă scăzută (34 de miliarde de euro) şi subvenţii (23 de miliarde) cerute de Polonia.

Bruxellesul nu a dat undă verde alocării banilor din cauza disputei cu Varşovia privind respectarea statului de drept

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor.
Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *