man Model National Opinii

Gheorghe Piperea: Cu inflația, cum rămâne? Se duce la 12% în ianuarie? Dar cu raportul de schimb leu-euro? Se duce la 5,2 în februarie?

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Cîțu a anunțat că nu va plafona tariful la utilități, nici la cele industriale sau comerciale, nici la cele casnice.  Quelle surprise… 

Vă mai amintiți? 

„Nu luăm prizonieri”, scria pe tricoul negru al bețiv-prăfuit-afumatului, acel tricou cu care ieșea la protestul din 10 august 2018 în speranța că cineva îl va observa (din păcate, l-au observat Orban și Iohannis). 

Nu luăm prizonieri – nu e un simplu slogan, ci un program de guvernare. 

Votanții lui Iohannis au ceea ce au votat – dar noi, noi cu ce am greșit? 

Așa – zisele soluții ale lui Cîțu sunt niște glume proaste, de un ridicol total. Cine crede că marile corporații din energie vor sta cu mâna în sân când Cîțu va încerca să le impună un impozit suplimentar pe profiturile excepționale? Păi nu asta au intenționat Dragnea, Vâlcov și Teodorovici?

Cine își imaginează că Statul român, condus de Cîțu, cu Turcan ministru al protecției sociale, va putea să finanțeze și să gestioneze facturile unui număr de 5 milioane de consumatori „vulnerabili”? Același Cîțu care a cumpărat degeaba 120 de milioane de doze de vakseen, reușind să „imunizeze” doar 25% din populația eligibilă?

Același Cîțu care a reușit să iobăgească țara cu 60 de mld euro împrumuturi cu care nu se știe nici acum ce a făcut? Aceeași Turcan care se așteaptă ca statul să se „zdrobească” ca să o asiste pe ea social când va avea 1000 de lei pe lună, ca să nu se culce sănătoasă azi și să se scoale mâine, Doamne ferește…. 

Și de ce să suportăm noi aceste facturi, prin taxe și impozite mărite, și nu corporațiile hapsâne din energie, prin plafonarea tarifelor? 

Și cu prețurile tuturor bunurilor, care vor exploda în lipsa plafonării gazelor și a electricității, cum rămâne? 

Dar cu inflația, cum rămâne? Se duce la 12% în ianuarie? 

Dar cu raportul de schimb leu-euro? Se duce la 5,2 în februarie? 

Sau e și ăsta un „atac asupra leului”, mult mai elaborat, de data asta? Adică, niște păcănele bancare jucate de Cîțu la consola unei țări întregi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.