finance Politică Politics Societate

LEGEA DRAGNEA A FOST BLOCATA – Ramanem lada de gunoi a Europei. Legea care sanctioneaza comercializarea produselor de mana a doua este tinuta in sertar de PNL-USR-PLUS-UDMR (Document)

Scandalos: actuala coalitie de guvernamant PNL-USR-PLUS-UDMR blocheaza legi facute in interesul romanilor doar pe motiv ca ele au fost initiate de ex-liderul PSD Liviu Dragnea (foto). Dovada este ce se intampla cu Legea privind sanctionarea dublului standard de calitate a produselor si serviciilor pentru consumatori, al carei scop este ca romanii sa nu mai consume produse de calitatea a doua.

Initiata de Liviu Dragnea in timpul guvernarii PSD-ALDE si adoptata de Senat, legea a fost trasa pe linie moarta dupa ce PNL, USR, PLUS si UDMR au venit la putere. Concret, legea este tinuta la sertar, la Camera Deputatilor, din aprilie 2021. Si dupa cum merg lucrurile, sunt sanse mari ca aceasta sa fie respinsa, desi prevederile legii lui Dragnea sunt extrem de benefice pentru romani: vor manca mai bine, iar Romania nu va mai accepta marfa de mana a doua.

Mai mult, legea lui Dragnea contine o prevedere extrem de importanta, dar foarte periculoasa pentru cei care aduc in Romania produse de slaba calitate: „Comercializarea produselor si serviciilor pentru consumatori la care s-a constatat existenta dublului standard se pedepseste cu amenda de maximum 4% din cifra de afaceri”.

Iata cum a justificat ex-liderul PSD Liviu Dragnea necesitatea acestei legi:

„Prin dublu standard de calitate a produselor sau serviciilor pentru consumatori se intelege o practica comerciala care implica introducerea pe piata a unui produs ca fiind identic cu acelasi produs comercializat in mai multe state membre, in cazul in care aceste produse au in mod semnificativ o compozitie diferita sau caracteristici care cauzeaza sau pot determina consumatorului mediu sa ia o decizie comerciala pe care nu ar fi luat-o in caz contrar”.

Potrivit proiectului adoptat de Senat si aflat in prezent la Camera Deputatilor, comercializarea produselor si serviciilor pentru consumatori cu standarde duble de calitate constituie o practica inselatoare si atrage raspunderea civila, contraventionala sau penala, dupa caz.

Iata principalele prevederi din Legea privind sanctionarea dublului standard de calitate a produselor si serviciilor pentru consumatori:

Comercializarea produselor si serviciilor pentru consumatori la care s-a constatat existenta dublului standard se pedepseste cu amenda de maximum 4% din cifra de afaceri; in caz de abatere repetata se poate suspenda autorizatia de functionare a comerciantului/prestatorului de servicii pentru o perioada de 6 luni;

–Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului va recolta probe in vederea efectuarii analizelor de laborator pentru produsele susceptibile de dublu standard.

Citu da indicatii: sa nu mai fie programele lui Dragnea

In paralel, premierul Florin Citu vede rosu in fata ochilor cand vine vorba de programele pe agricultura aprobate de Liviu Dragnea. Si da indicatii ca acestea sa fie „lichidate”:

La Ministerul Agriculturii, am spus la inceputul anului, si am spus-o si anul trecut, cand eram in guvernul precedent, as vrea sa vad ca programele aprobate de Dragnea, impotriva carora noi am votat in Parlamentul Romaniei, nu mai sunt, nu mai raman in buget. Astept acest lucru”.

Iata Legea privind sanctionarea dublului standard de calitate a produselor si serviciilor pentru consumatori adoptata de Senat:

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *