Politics Technology

Roman Abramovich NU a cumpărat Chelsea pe direcția de la Putin la „vestul corupt”, potrivit unui tribunal din Londra

Un avocat al lui Roman Abramovich a declarat unei instanțe din Londra că miliardarul achiziționează Chelsea FC nu a fost dirijat de președintele rus Vladimir Putin, care l-a folosit drept pretinsul „chip acceptabil” al unei scheme corupte.

Abramovich îi dă în judecată pe gigantul publicator Harper Collins și pe jurnalista Catherine Belton pentru afirmațiile făcute în cartea ei „Oamenii lui Putin: Cum KGB a preluat Rusia și apoi a preluat Occidentul” că a acționat în direcția lui Putin în achiziționarea Chelsea FC în 2003 ca parte a un plan de corupere a Occidentului.

În prima zi a ședinței preliminare, Hugh Tomlinson, QC, apărând proprietarul în vârstă de 54 de ani, a afirmat „inexactități leneșe” în cartea lui Belton exagerează poziția lui Abramovich în politica rusă.

Abramovich neagă că achiziționarea lui Chelsea de 150 de milioane de lire sterline a fost „dirijată” de președintele rus și a făcut „parte dintr-un plan de corupere a vestului prin corupția elitelor locale” și „construirea unei pereți de influență rusă”.

"Cititorul obișnuit și rezonabil va ieși inevitabil cu părerea că Roman Abramovich a fost instruit să cumpere Chelsea … așa că era folosit ca fața acceptabilă a unui regim corupt și periculos" , a spus Tomlinson, a raportat The Guardian.

El a adăugat: „În niciun moment nu i se spune cititorului că, de fapt, Abramovici este cineva care este îndepărtat de Putin și nu participă la numeroasele și diversele scheme corupte care sunt descrise. Dimpotrivă, el este descris ca făcând plăți corupte. ”

Belton l-a citat pe Sergei Pugachev în lucrarea sa când a acoperit relația dintre Putin și Abramovich, dar a susținut că cititorii vor lua în considerare credibilitatea discutabilă a miliardarului fugitiv Pugachev atunci când îi citesc relatarea.

Pugachev, care anterior a fost denumit „bancherul lui Putin” a fost discreditat de un judecător al Înaltei Curți ca fiind „imposibil de crezut” în 2016, dar a primit totuși un rol central în carte.

Belton, corespondent special la Reuters și fost reporter al Financial Times din Moscova, este, de asemenea, dat în judecată de compania energetică rusă Rosneft.

În urma procedurilor judiciare, un purtător de cuvânt al lui Abramovich a declarat: „Am avut acum ocazia de a ne arăta preocupările în fața instanței și de a explica de ce domnul Abramovich a introdus această cerere.

"Pârâții și-au clarificat poziția în ceea ce privește o serie de declarații false și defăimătoare făcute despre dl Abramovici în carte".

De la achiziționarea clubului, administrarea lui Abramovich a supravegheat cinci victorii din Premier League, același număr de Cupe FA și două titluri din Liga Campionilor.

Se spune că Abramovici și Putin se bucură de o relație strânsă, unul raportat ca fiind ca tată și fiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.