Comisia Europeană (CE) a anunțat că urmează să își îndeplinească obiectivul de a vaccina 70% din cetățenii statelor membre până la sfârșitul verii, după ce a atins un moment important în numărul primelor doze administrate.
Într-o declarație de presă publicată marți de CE, președintele blocului, Ursula von der Leyen, a spus că Uniunea Europeană (UE) și-a atins obiectivul de a vaccina cel puțin 70% dintre adulți cu o singură doză până în iulie. Von der Leyen a sărbătorit realizarea, declarând că „UE și-a ținut cuvântul și a dat curs”.
UE și-a ținut promisiunea. 70% dintre adulții din UE au primit cel puțin o doză de vaccin # COVID19. Și 57% au deja vaccinarea completă. Dar varianta Delta este foarte periculoasă. Fac apel la toată lumea care poate să se vaccineze. Pentru sănătatea ta și pentru a-i proteja pe ceilalți. pic.twitter.com/pAWzNtX5yf
– Ursula von der Leyen (@vonderleyen) 27 iulie 2021
Proiecțiile actuale sugerează că UE va putea vaccina dublu 70% din populația sa până la sfârșitul verii, întrucât 57% este deja complet inoculat.
Comisarul Uniunii Europene pentru sănătate, Stella Kyriakides, a sărbătorit, de asemenea, știrile prin Twitter, solicitând cetățenilor să „aibă încredere în știință și să se vaccineze”, adăugând că vaccinarea protejează oamenii împotriva noilor variante.
Update # COVID19 actualizare vaccinare ➡️ 70% dintre 🇪🇺 adulți au primit o primă doză. Aceasta este o etapă cheie în munca noastră împotriva pandemiei, dar nu ne putem opri aici. Vom continua să lucrăm cu statele membre pentru a ne asigura că cetățenii se pot vaccina rapid complet! pic.twitter.com/aGqrk0Quok
– Stella Kyriakides (@SKyriakidesEU) 27 iulie 2021
În timp ce o acoperire de vaccinare de 70% în întregul bloc plasează „Europa printre liderii mondiali”, așa cum susținea Von der Leyen, unele țări sunt mai bine protejate decât altele. Aproape 50% din populația adultă a Germaniei este complet vaccinată, totuși rata totală de inoculare a Bulgariei este de aproximativ 13%.
Lansarea vaccinurilor în UE a fost inițial lentă, întrucât blocul a întârziat să negocieze acorduri cu producătorul de vaccinuri AstraZeneca. Probleme suplimentare de distribuție și producție cu Pfizer / BioNTech și Moderna au împiedicat, de asemenea, campania de vaccinare pe continentul european. Directorul european al Organizației Mondiale a Sănătății a criticat campania de vaccinare ca fiind „inacceptabil de lentă” la sfârșitul lunii martie.
Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!