Politics Technology

„Nu mă voi întoarce”: o gimnastă record are o retragere emoțională după apariția a opta Jocuri Olimpice cu Uzbekistan la 46yo

Legendarul gimnast Oksana Chusovitina, în vârstă de 46 de ani, care a câștigat aurul cu fosta echipă sportivă a Uniunii Sovietice în 1992 și de atunci a reprezentat Uzbekistanul și Germania, a recunoscut „lacrimi” și „durere” după Jocurile sale finale.

Chusovitina, mare gimnastică, a concurat pentru prima dată la gimnastică în urmă cu aproape 40 de ani, devenind un membru cheie al echipei sovietice care a dominat scena mondială și a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992 cu echipa unificată la scurt timp după împlinirea vârstei de 17 ani.

Născută în orașul uzbek Bukhara, a dansat la „Fantoma Operei” în timp ce reprezenta țara nașterii sale între 1993 și 2005, apoi s-a mutat în Germania, unde a primit sprijin financiar și de antrenor de la membrii sportului și țării. comunități medicale după ce a fost diagnosticat cu leucemie limfocitară acută în 2002.

Uzbekistanul a eliberat-o pe Chusovitina în 2003. Uluitorul său lot de 32 de medalii majore pentru seniori a inclus argintul la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 și a decis inițial să se retragă și să se concentreze asupra antrenamentului după ce a terminat pe locul cinci la a șasea Olimpiadă, când a participat ediția de la Londra din 2012.

Ea a fost cea mai în vârstă gimnastă care a concurat vreodată la Jocuri când a plecat la Rio, în vârstă de 41 de ani, în 2016, după ce s-a mutat înapoi în Uzbekistan în 2013.

Chusovitina s-a întors la disciplina generală din seif pentru Jocurile de la Tokyo, la care a ajuns asigurând unul dintre locurile finale de calificare pentru națiunea sa.

Adresându-i „dragilor prieteni și fanilor mei”, Chusovitina a recunoscut că este „foarte greu” să discute despre retragerea ei, despre care se așteptase să fie „mult mai ușoară”.

„Au existat urcușuri și coborâșuri”, a recunoscut ea, în timp ce fostul campion olimpic al barelor paralele Oleg Verniaiev a răspuns chemând cu afecțiune distinsul veteran „bunica”.

„Au fost lacrimi de bucurie și lacrimi de durere, dar nu regret nici un minut. Viața mea sportivă a fost grozavă – și, cel mai important, te am pe tine.

"Iubirea și sprijinul tău sunt cea mai neprețuită bogăție din viața mea. Mulțumesc pentru tot."

Chusovitina a spus că are multe ambiții pentru care acum vrea să-și facă timp după ce și-a dedicat decenii sportului.

De două ori olimpian și de trei ori campion național american SUA Johnny Weir i-au spus: "Regină. Mulțumesc mult pentru inspirație".

Gimnasta jamaicană Danusia Francis a adăugat nu mai puțin de opt semne de exclamare în timp ce scria: "O icoană pentru totdeauna. Ce carieră".

Fosta campioană mondială artistică rusă Daria Spiridonova a lăudat-o pe Chusovitina, iar gimnasta germană Sarah Voss a numit-o „o adevărată inspirație și mentor”.

Ex-campioana mondială ucraineană Lilia Podkopayeva a scris: "Sunteți un exemplu și un ghid pentru multe generații. Vă mulțumim pentru bucuria și inspirația pe care am simțit-o privind la voi".

„Mândria noastră, legenda noastră, totul”, a adăugat un susținător adorator. "Multumesc pentru tot.

"Astfel de oameni ar trebui să fie răsplătiți pentru patriotismul și dragostea pentru munca lor și țara lor. Vă doresc fericire, sănătate și tot binele. Cu toții am plâns."

De asemenea, pe rt.com, gimnasta artistică feminină, în vârstă de 42 de ani, avansează la finala de boltă la campionatele mondiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *