Bitcoin bitcoin beach Crypto Cryptocurrencies El Salvador Nigeria Paxful Ray Youssef revolution

Aducerea ecosistemului de plăți criptografice din întreaga lume: Ray Youssef

Deși a avut 11 eșecuri în afaceri, astăzi Ray Youssef construiește școli finanțate de Bitcoin în toată Africa în calitate de director executiv al Fundației Built With Bitcoin și ajută milioane de oameni să cumpere și să vândă criptomonede ca CEO al Paxful. Cu toate acestea, Youssef recunoaște că a jefuit magazine de hardware în numele unei școli de mănăstire după uraganul Katrina și spune că a fost aproape împușcat ca suspect al agentului CIA în timpul Revoluției egiptene.

Tocmai s-a întors din El Salvador, unde a petrecut timp la Bitcoin Beach – unde spune că până și copiii folosesc Bitcoin ( BTC ). Serviciile de plăți criptografice sunt importante acolo, deoarece 70% dintre oamenii din El Salvador nu au cont bancar. Pentru Youssef, rețelele financiare peer-to-peer creează speranță pentru lumea în curs de dezvoltare.

Toate drumurile duc la Bitcoin

Când Youssef a auzit pentru prima dată despre Bitcoin în 2011, el „l-a respins repede drept bani tocilari”. Avea în minte lucruri mai presante, întrucât în acel an a părăsit confortul relativ al New York-ului pentru a susține revoluția din Egiptul natal. Acolo, s-a dus la miezul protestelor din Piața Tahrir din centrul orașului Cairo și „aproape a murit în prima noapte de lupte cu adevărat nebunești” în timpul căruia a fost arestat de militari ca agent suspectat al CIA. „Aș putea scrie o carte numai în acea noapte”, a încheiat el cu un râs care emană mister.

El nu este primul lider cripto care s-a aruncat într-o revoluție – precum Griff Green, care a protejat odată cabinele de votare din Catalonia sau Amir Taaki, care a plecat să lupte cu YPG-ul kurd. Cu toate acestea, după ce s-a întors acasă în Statele Unite, a început să își integreze experiențele revoluției și să pună la îndoială multe lucruri despre societate.

Una dintre găurile de iepure pe care a coborât a fost cea a banilor. „Am început să pun întrebări despre bani: Unde sunt? De unde vine?" el a spus. Curând, el „a început să vadă istoria printr-un obiectiv foarte diferit”. Atunci s-a întors la Bitcoin, unde a simțit că poate găsi răspunsuri.

Se pare că cripto atrage revoluționarii, susținând probabil ideea unei revoluții tehnologice sau financiare provocate de blockchain. Când a ajuns la Bitcoin Center NYC pentru prima sa întâlnire în 2013, s-a întrebat despre ceilalți bitcoineri: „Cum sunt? Sunt în aceeași călătorie pe care o fac eu? ”

Descriind evenimentul, el nu suna ca un pelerin care povestea despre un altar îndepărtat unde sperau să găsească alți căutători de adevăr. Prima persoană pe care a întâlnit-o, Artur Schaback – viitorul său partener de afaceri – a fost singurul alt tip înalt din întâlnire, „Așa că ne-am înțeles și ne-am legat cu adevărat de credința că Bitcoin ar putea să-l ajute pe tipul mic.” În curând, au început să lucreze la o soluție de retail Bitcoin, dar nu a fost o călătorie ușoară.

„Am rămas fără bani – a trebuit să alegem între startup-ul nostru sau un loc unde să locuim.”

Cei doi aventurieri „au ajuns fără adăpost, navigând pe canapele”. Youssef a simțit că a lovit fundul și trebuia să ceară ajutor – era îngrozit de faptul că mama sa aflase situația sa. A postit o lună și s-a rugat. „Trebuia să fiu cu adevărat umilit și să-l implor cu adevărat pe Dumnezeu pentru ajutor – am fost rupt, învins și am avut o noapte foarte specială – a fost Noaptea Puterii Ramadanului”, și-a amintit el solemn. Orice a trăit atunci, pentru Youssef, a reprezentat un moment decisiv.

Youssef s-a mutat inițial în SUA împreună cu familia sa din Egipt când avea 2 ani, iar până la 8 ani deja lucra la slujbe ciudate. A studiat istoria la Colegiul Baruch din New York începând cu 1996, dar adevărata sa pasiune a rămas cu computerele. El a primit primul său computer la 19 ani și „m-a învățat să codific imediat și a început să fac startup-uri”. A lucrat ca inginer de software senior la prima companie de smartphone-uri YadaYada, mai întâi timp de doi ani, înainte de a se apuca de calea sa antreprenorială. Primul dintre acestea a fost legat de cupoanele distribuite prin mesaje text, dar ideea nu a reușit să câștige tracțiune.

Cu toate acestea, tânărul antreprenor a reușit să aibă primul gust de succes, totuși, în timp ce pivota către tonuri de apel descărcabile. Noua sa companie, numită MatrixM, „a trecut de la venituri de la 0 la 1 milion de dolari în mai puțin de șase luni”.

„Cea mai mare problemă a fost în primul rând faptul că utilizatorii care doreau tonuri de apel erau persoane nebancate – adolescenți”.

Deși a început cu un început puternic, următorul deceniu nu a oferit o călătorie confortabilă. Youssef descrie cel mai bine această parte turbulentă a vieții sale pe LinkedIn, unde își scrie titlul de „Antreprenor” la „11 startup-uri eșuate și multe lecții învățate”. Faptul că nu a renunțat în timpul respectiv vorbește foarte mult. Deși succesul său inițial putea fi atribuit doar norocului, cu siguranță l-a ajutat să creadă în el însuși, în ciuda anilor de eșec. Indiferent dacă a fost un antreprenor competent după primul său succes sau nu, cu siguranță a pus în curțile grele să devină unul după al 11-lea eșec.

În munca sa de la MatrixM, Youssef a descoperit că infrastructura peer-to-peer, care încă era încă la început, era cheia pentru obținerea accesului la tonuri de apel și la un public larg – utilizatorii puteau încărca tonuri de apel și le pot descărca. Astăzi, a explicat Youssef, platformele peer-to-peer precum Uber și Airbnb „au devenit parte a vieții noastre de zi cu zi”. La fel se va întâmpla în curând și cu finanțarea peer-to-peer. „Omenirea îl aștepta de mult timp”, a spus el. În timp ce țările dezvoltate pot beneficia, Youssef a spus că nevoia în economiile emergente, ca în toată Africa, este mult mai mare.

El a descris problemele cu care se confruntă oamenii în legătură cu tranzacționarea banilor drept „mințioase – chiar dacă au un cont bancar și primesc un card bancar, pot cheltui maximum 100 USD pe lună cu cardul dvs. Visa”. Aceasta înseamnă că trimiterea de bani în și din Africa poate deveni rapid un coșmar, deoarece comercianții nu pot cumpăra cu ușurință bunuri din China, de exemplu. „Trebuie să treacă ca trei sau patru hamei, să-și transforme banii în dolari pe piața neagră și să găsească o modalitate de a intra într-un cont bancar care să poată efectiv conecta banii, deoarece conturile lor personale nu pot”, a explicat el într-un ton exasperat.

Paxful

Ceva mai târziu, în 2015, i s-a spus despre o metodă de a profita prin vânzarea de carduri cadou pentru BTC. Youssef a fost suspect, dar a decis să-l încerce din disperare. „Am crezut că este o înșelătorie, dar a funcționat, așa că am intensificat-o”, și-a amintit el parcă încă surprins. Cu sistemul lor funcțional, Youssef și Schaback au decis să construiască o platformă de tranzacționare a criptomonedelor pentru carduri cadou, considerând-o „cea mai bună modalitate de a intra pe cei nebănciți” în lumea criptomonedelor. După 72 de ore de codare, Paxful a fost live.

Youssef își amintește un moment în care a preluat un serviciu de asistență pentru clienți de la o „doamnă disperată”, care trebuia să cumpere BTC în valoare de 2,50 USD pentru a plăti un anunț online. Până la ultimii 13 USD și fără un cont bancar, nu avea nici o idee despre cum să cumpere Bitcoin, deoarece serviciile nu erau orientate către oameni ca ea. Cu copiii ei plângând în fundal, Youssef a îndrumat-o să meargă la o farmacie din apropiere și să cumpere un card cadou Walmart de 10 USD.

„„ Bine, vă voi îndruma prin tot procesul de transformare a unui card cadou Walmart în Bitcoin și apoi trimiterea efectivă a Bitcoin la acea adresă. ” Au fost două ore – a fost dur ”.

Experiența a fost formativă, deoarece a ilustrat luptele reale ale celor fără acces la sistemul bancar tradițional care încearcă să utilizeze servicii moderne bazate pe internet. „De aceea Paxful este în top – suntem dispuși să facem ceea ce alții nu sunt, suntem dispuși să mergem acolo unde alții nu sunt dispuși să meargă, precum Nigeria”, a explicat Youssef, referindu-se la faptul că tranzacțiile mici au un profit mic. El a spus că simte o legătură profundă cu Africa din cauza rădăcinilor sale. „În tot acest timp, visul meu a fost să ajut Africa”, a afirmat el.

Astăzi, Paxful le permite utilizatorilor să cumpere și să vândă criptomonede prin sute de metode. Este profitabil și se mândrește cu peste 6 milioane de utilizatori, susținut de „aproape 500 de persoane din nouă birouri din întreaga lume”. În curând, crede el, platforma va deveni mainstream, în special în Nigeria – care este cea mai mare piață a companiei și casa cu jumătate de normă a Youssef. „Ei sunt cei care vor trage restul Africii înainte. Nigeria este Leul Africii ”, a spus Youssef cu mândrie, de parcă ar fi fost el însuși un nigerian. În curând, crede Youssef, va fi Silicon Valley al Africii.

Construită cu Bitcoin

Fundația Built with Bitcoin, unde Youssef servește ca director executiv, își propune să construiască 100 de școli din întreaga lume în sprijinul comunităților locale – o idee inspirată din experiența sa după uraganul Katrina din Louisiana în august 2005. Youssef a văzut devastarea la știri și am decis că „eu mă duc acolo jos”.

Pe teren, el a găsit că diferite organizații caritabile nu erau de mare ajutor. „În cele din urmă, am reușit să găsesc aceste cinci călugărițe dominicane în Cartierul Francez. Au avut o școală și au vrut ca eu să ajut la reconstrucția și redeschiderea școlii. ” Youssef a ocolit orașul pentru a elimina materialele de construcție și bunurile, uneori punându-se într-un mare pericol. La un moment dat, s-a împrietenit cu un camionist și „eu și cu el am ajuns de fapt să jefuim un Lowes [magazin de hardware] pentru a primi rechizite la școală”.

„În acest timp am avut o mulțime de aventuri – una în care aproape că am fost ucis de poliție, care m-a văzut rătăcind prin oraș crezând că sunt un jefuitor”.

Deschiderea școlii, crede Youssef, a fost esențială pentru a ajuta orașul să se redeschidă după dezastru, deoarece poliția și pompierii „nu s-ar fi întors dacă nu și-ar fi putut readuce copiii la școală”. Școlile, și-a dat seama, sunt un pilon al dezvoltării comunității și al civilizației. „De aici am luat ideea pentru Built with Bitcoin – o sută de școli în următorii cinci ani și am construit deja trei dintre ele”, a spus el. Până în prezent, organizația a finalizat trei școli. În plus față de școli, se pune accent pe agricultura durabilă și furnizarea de puțuri pentru a garanta accesul comunităților la apă curată.

Potrivit site-ului web, 92% din fonduri merg direct în proiecte. Unul dintre proiectele școlare recente din Rwanda a fost realizat în colaborare cu o organizație caritabilă numită Zam Zam Water. În timp ce construirea de școli și puțuri hrănește cu siguranță comunitățile pentru a crește, ideea că proliferarea criptomonedelor poate contribui la formarea unor economii locale și internaționale mai robuste, este una mult mai nouă. „Mă consider optimist Bitcoin”, a spus Youssef.

El Bitcoin

Când președintele El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat recent că Bitcoin este o monedă oficială pentru națiune, presa internațională era sceptică. Youssef a fost printre directorii executivi care au zburat în țară în săptămânile următoare anunțului, fără îndoială, în speranța de a deschide o nouă piață majoră pentru Paxful.

În opinia sa, noua lege Bitcoin, care vede că toți cetățenii primesc un zbor de 30 USD în BTC , beneficiază oamenii de rând. Totuși, el a menționat că „Vechea aristocrație din El Salvador a ieșit” pentru a-l disprețui ca colonizator după ce „a făcut o fotografie în aeroport cu o grămadă de gardieni de poliție care nu lucrează pentru mine”.

Youssef este încrezător că acesta este doar începutul, deoarece utilizarea la nivel local a Bitcoin și a altor criptomonede se va „răspândi și în Costa Rica, Guatemala, Panama, Honduras și, în cele din urmă, Mexic și toată America Centrală – vedem asta foarte clar”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *