O schemă pilot care va urmări rutina oamenilor, cum ar fi cumpărăturile și efectuarea de comisioane, ar putea fi lansată în curând în Marea Britanie, pentru a acorda celor care fac alegeri mai sănătoase, potrivit rapoartelor din presa britanică.
Programul susținut de guvern, care îi va stimula pe cei care optează pentru o dietă mai puțin îngrășătoare și merg mai mult, va fi lansat în următoarele șase luni, relatează The Telegraph . O aplicație specială este în curs de desfășurare, iar companiile sunt înscrise pentru a participa, sugerând că ar putea fi introdusă la nivel național la timp pentru noul an de creștere a rezoluțiilor.
Celor care aleg fructe și legume în supermarket li se va spune că vor primi „ mâncăruri gratuite ”, la fel ca și cei care își cresc exercițiile zilnice mergând și alergând sau participând la activități speciale. Punctele primite prin intermediul aplicației de urmărire vor putea fi apoi schimbate pentru bilete la evenimente, reduceri și alte bonusuri.
Proiectul-pilot va costa guvernului 6 milioane de lire sterline (8,25 milioane de dolari). Se spune că întreprinzătorul de afaceri Sir Keith Mills – omul din spatele programelor de loializare a clienților Air Miles și Nectar utilizate pe scară largă, ar fi fost implicat în implementarea acestuia.
Se crede că premierul Boris Johnson a dat undă verde noului sistem „radical ”, deoarece este disperat să gestioneze nivelurile de obezitate din Marea Britanie, care are una dintre cele mai slabe înregistrări în acest sens din Europa de Vest. Majoritatea populației adulte din Marea Britanie este supraponderală și peste un milion de persoane au fost spitalizate anul trecut din cauza bolilor legate de obezitate.
„ Există o întreagă echipă în Downing Street care lucrează la acest lucru, iar premierul crede că pur și simplu nu putem continua ca înainte și că acum trebuie să abordăm acest lucru direct ”, a spus The Telegraph, citată de o sursă Whitehall fără nume. Potrivit oficialului, Johnson consideră problema mai degrabă personală și este în prezent la o „ dietă foarte riguroasă ”.
Johnson, care a suferit un caz sever de Covid anul trecut, consideră că problema obezității este deosebit de îngrijorătoare pe fondul pandemiei de coronavirus în curs de desfășurare. Persoanele supraponderale sunt considerate a fi afectate mai serios de virus, cu un recent raport controversat al Federației Mondiale a obezității, sugerând că există o corelație între supraponderalitate și un risc ridicat de a muri din cauza Covid, care era al doilea doar la riscul pe care îl prezintă bătrânețea. .
Într-un efort de a slăbi națiunea, o serie de planuri au fost deja prezentate anul acesta. Un impozit pe zahăr și sare a fost sugerat într-un recent raport de experți, care a recomandat o taxă pe kilogram pe aceste produse atunci când sunt vândute cu ridicata, dar Johnson ar fi spus că nu a fost „ atras ” de propunere.
Cu toate acestea, guvernul britanic a anunțat un alt plan, care vizează în principal abordarea problemei obezității infantile și a consumului de alimente nedorite. Anunțurile TV pentru alimentele bogate în grăsimi, sare sau zahăr vor fi interzise înainte de ora 21:00, măsura urmând să intre în vigoare la sfârșitul anului 2022.
Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!