Politics Technology

O serie de infecții fungice rezistente la medicamente găsite în spitalele din Texas și DC, avertizează CDC

Deși țara și lumea largă ar putea fi preocupate de Covid-19, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au avertizat asupra unei noi tulpini de ciuperci extrem de transmisibile și rezistente la medicamente care se răspândesc în spitalele americane.

Candida auris s-ar putea să nu fie numele obișnuit al Covid-19, dar asta nu înseamnă că oamenii de știință nu sunt preocupați de asta. Într-un raport publicat vineri, CDC a menționat că grupuri de cazuri de Candida auris au fost raportate în spitale din Texas și Washington, DC din ianuarie, provenind din unități de sănătate.

Ciuperca este extrem de transmisibilă și „duce la infecții invazive, inclusiv infecții din sânge” la 5% până la 10% dintre pacienții pe care îi colonizează. A existat o rată de mortalitate de 30% atât în focarele din Texas, cât și din DC, dar, deoarece au apărut în spitale, nu este clar ce rol a jucat ciuperca în aceste decese.

De obicei, infecțiile fungice sunt tratate cu trei clase de medicamente antifungice: azoli, poliene și echinocandine. Candida auris este 85% rezistentă la azoli, 33% rezistentă la poliene și 1% rezistentă la echinocandine, a avertizat CDC în raportul său.

CDC este îngrijorat de faptul că ambele focare au avut loc independent unul de celălalt. Raportul său s-a încheiat cu un avertisment adresat medicilor și personalului spitalului că „supravegherea, raportarea sănătății publice și măsurile de control al infecțiilor sunt esențiale pentru a preveni răspândirea ulterioară”.

De asemenea, pe rt.com, CDC trage un semnal de alarmă în legătură cu creșterea superbugelor rezistente la medicamente care infectează anual 3 milioane de americani și ucide 4 persoane în fiecare oră

Înainte ca Covid-19 să fure atenția oamenilor de știință și a cadrelor medicale anul trecut, infecțiile rezistente la antibiotice erau considerate una dintre cele mai grave amenințări pentru public. La sfârșitul anului 2019, CDC a dat un semnal de alarmă cu privire la creșterea unor astfel de infecții, avertizând că „superbugii” rezistenți la medicamente infectează anual trei milioane de americani și ucid patru persoane în fiecare oră.

În plus, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat în decembrie anul trecut că utilizarea excesivă a antibioticelor în timpul pandemiei coronavirusului creează o tulpină de „super gonoree” rezistentă la antibiotice.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *