Politics Technology

Rezolvarea unei probleme greșite? San Francisco lansează coșuri de gunoi extrem de scumpe pentru a descuraja persoanele fără adăpost și vandalii

San Francisco vizează persoanele fără adăpost într-un mod nou neobișnuit – ar putea spune unii înapoi – lansând coșuri de gunoi care nu pot fi scrutate în efortul de a trimite persoanele fără adăpost înfometate în alte părți ale orașului.

Unii ar putea aborda problema lipsei de adăpost construind adăposturi sau lansând programe de ocupare a forței de muncă, dar abordarea actuală din San Francisco nu este vizibilă, nu este din minte. Orașul comandă coșuri de gunoi noi de înaltă tehnologie, pe care vagabonții nu le pot trece, sperând că își vor duce nevoile inestetice în altă parte.

Cu toate acestea, prototiparea noilor cutii strălucitoare va costa până la 20.000 de dolari fiecare – o cheltuială șocantă pentru o simplă procedură cosmetică – și orașul speră să aibă 3.000 dintre acestea lansate până la sfârșitul anului viitor. Rapoartele mass-media locale au planificat lansarea unui program pilot de 537.000 de dolari pentru fabricarea a 15 dintre coșurile specializate înainte de sfârșitul anului.

De asemenea, pe rt.com, decesele fără adăpost din California se înmulțesc, întrucât blocările Covid-19 întrerup accesul la îngrijiri medicale, alimente și salubritate

Piața imobiliară hipercompetitivă din San Francisco nu se va mulțumi cu coșurile de gunoi rezistente la vagabonzi deja existente pe piață, ceea ce înseamnă că orașul trebuie să-și proiecteze propriile și să le testeze mai întâi pe cele alături de modelele existente. Directorul interimar al lucrărilor publice Alaric Degrafinried a explicat că persoanele fără adăpost „ aleg încuietoarea, aruncă toată cutia pe stradă și apoi sortează lucrurile pe care le doresc în timp ce gunoiul este fie pe trotuar, fie pe stradă.

Soluția din San Francisco, obsedat de tehnologie, este „ dezvoltarea următoarei generații de coșuri de gunoi ” – pentru a „perturba” preluarea coșului de gunoi, în limbajul Silicon Valley – și a încorpora reciclarea, o notificare de la distanță când cutia este plină și vandalism- dovedire. Orașul va lucra la trei prototipuri, comandând câte cinci la câte 20.000 de dolari, și le va testa pe cele alături de coșurile de gunoi tehnologice existente. S-au grăbit să-i liniștească pe locuitori că recipientele nu vor costa de fapt 20.000 de dolari fiecare – în schimb, recipientele de înlocuire vor „costa doar ” aproximativ 3.000 sau 4.000 de dolari pe cutie.

San Francisco este renumit pentru populația sa mare și agresivă fără adăpost, hrănită de o combinație de vreme blândă, un climat legal îngăduitor și un cost al vieții extrem de ridicat. Recentele evoluții juridice au încurajat doar populația să facă metastază, procurorul Chesa Boudin refuzând să urmeze urmărirea penală a furtului de magazine și a altor infracțiuni la nivel scăzut, astfel încât farmaciile și magazinele de convenții să fie atacate din nou și din nou, cu poliția care nu dorește să răspundă la un apel pentru orice furt mai puțin de 950 dolari – limita pentru o crimă criminală. Orice sumă mai mică decât aceasta este considerată doar o infracțiune, care impune angajatului să se implice personal într-un mod pe care rareori sunt dispuși să-l facă din teama violenței.

Tot pe rt.com „Văd asta în mod constant”: VIDEO arată hoțul ocazional și jefuind deschis Walgreens, în timp ce afacerile fug din San Francisco

La fel ca vecinul său din nord, Portland, San Francisco este renumit pentru consumul de droguri în aer liber, trafic rapid de bunuri furate, urinare și defecare pe străzi și alte comportamente șocante. Boudin se confruntă în prezent cu un efort de rechemare datorită sensibilității sale percepute asupra criminalității, iar un proiect de lege care este luat în considerare în legislativul statului ar finanța Organizația Comercială cu privire la criminalitatea organizată cu amănuntul în următorii patru ani, din cauza îngrijorării că așa-numitul furt mic de magazine este de fapt parte a unei conspirații mult mai mari.

Cu toate acestea, San Francisco a fost un refugiu pentru persoanele fără adăpost de zeci de ani, iar lansarea coșurilor de gunoi de ultimă generație este puțin probabil să le alunge. În ciuda prețurilor crescânde ale locuințelor și a unei recolte grozave de milionari, orașul găzduiește, de asemenea, aproximativ 18.000 de persoane fără adăpost, fie că locuiesc pe stradă , se prăbușesc pe canapele altora, sau numesc acasă orașele cu corturi în creștere.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *