National Opinii Politică Societate Știri

Libra Internet Bank oferă soluții de finanțare fermierilor și investitorilor din mediul rural

Libra Internet Bank și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au semnat un protocol pentru facilitarea accesului la fondurile europene din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru perioada de tranziție 2021-2022.

Astfel, Libra Internet Bank oferă soluții adaptate de creditare fermierilor și altor investitori din spațiul rural, în vederea implementării proiectelor PNDR. În acest sens, Libra Internet Bank are deja încheiată o convenție de finanțare cu Fondul European de Investiții pentru sprijinirea proiectelor finanțate de AFIR, prin care se pot acorda credite pentru cofinanțarea proiectelor de investiții pe submăsurile PNDR 4.1, 4.1a, 4.2, 4.2a si 6.4, cu dobândă 0% pentru 70% din credit.

Totodată, prin protocolul încheiat cu AFIR, Libra Internet Bank pune la dispoziția clienților eligibili credite pentru prefinanțarea grantului aferent proiectelor, credite pentru cofinanțarea cheltuielilor eligibile, credite pentru finanțarea cheltuielilor neeligibile (inclusiv TVA), credite punte pentru prefinanțarea grantului sau scrisori de garanție bancară pentru prefinanțare (pentru avansul obținut din grant).

“Avem 9 ani de când ne-am specializat în agribusiness și o experiență vastă în facilitarea accesului la finanțare al companiilor, cu garantare din fonduri europene. În tot acest timp, Libra Internet Bank a devenit partenerul prin definiție al fermierilor și al proiectelor de investiții în agricultură, iar sprijinirea absorbției fondurilor europene în mediul rural se integrează în mod firesc în strategia noastră”, a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *