National Opinii Politică Societate Știri

Fumul provenit de la incendiile din vestul Statelor Unite a ajuns la New York – A fost emisă o alertă de poluare

New York-ul şi mai multe regiuni din estul Statelor Unite şi Canadei erau marţi acoperite de o perdea cenuşie cu miros de fum provenit de la incendiile care afectează vestul Statelor Unite şi Canada, informează AFP.

Serviciile de protecţie a mediului din statul New York au emis pentru restul zilei o alertă privind calitatea aerului, procedură de rutină atunci când sunt aşteptate niveluri de concentrare ale microparticulelor în suspensie mai mari de 35 de micrograme pe metru cub.
Potrivit unui specialist din cadrul acestor servicii, nu este un fenomen rar ca fumul provenit de la incendiile din vest să ajungă în regiunea newyorkeză, dar rămâne în general la o înălţime suficient de mare în atmosferă astfel încât să nu afecteze calitatatea aerului. De data aceasta, norul de fum este mai jos decât de obicei, a precizat departamentul.

Se preconizează ca fenomenul să dispară miercuri odată cu sosirea aşteptată a unui front de aer rece în regiunea newyorkeză, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciului meteorologic naţional american – National Weather Service.

Mai multe incendii devastează de câteva zile vestul Statelor Unite – în special regiunile California, Nevada şi Oregon, unde este localizat periculosul focar ”Bootleg Fire” – iar sezonul incendiilor este de abia la început.

În Canada, peste 2.000 de persoane au fost evacuate în ultimele zile în provincia Ontario, cea mai populată din ţară, şi peste 200 de incendii sunt active în această provincie şi în cea învecinată, Manitoba, potrivit datelor furnizate marţi de autorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *