Politics Technology

Premierul sud-coreean își cere scuze pentru că 250 de marinari au dat rezultate pozitive la distrugătorul condus de Covid, 12 în stare critică

Primul ministru al Coreei de Sud și ministrul apărării au emis scuze pentru eșecurile guvernamentale, în timp ce sute de marinari pozitivi în Covid-19 au fost transportați la Seul după ce distrugătorul lor a fost afectat de virus.

„Îmi cer scuze pentru că nu am reușit să am grijă mai bine de sănătatea soldaților noștri care s-au dedicat țării”, a declarat marți premierul Kim Boo-kyum într-o ședință guvernamentală, jurând să îngrijească mai bine marinarii. Kim a promis tratament și recuperare pentru echipaj, dintre care 12 sunt în stare critică.

Comentariile prim-ministrului au fost întărite de ministrul apărării, Suh Wook, care și-a cerut scuze pentru că nu a vaccinat marinarii înainte de a se angaja în misiunea lor de opt luni de combatere a pirateriei. Nava, „ Munmu cel Mare” , care transporta 301 de echipaje nevaccinate, a plecat spre Golful Aden la începutul lunii februarie, cu câteva săptămâni înainte ca autoritățile sud-coreene să înceapă campania națională de imunizare împotriva Covid-19.

De asemenea, pe rt.com Norvegia acuză China că a efectuat atacuri cibernetice asupra parlamentului, întrucât Marea Britanie și SUA condamnă „pirateria chineză” mai largă

Ministerul Apărării a declarat că a luat în considerare vaccinarea trupelor de peste mări, dar a ales împotriva acesteia, susținând că va fi imposibil, având în vedere resursele limitate și cerințele lanțului de frig pentru vaccinuri. Suh a spus că ministerul va reexamina acum politica țării pentru toate unitățile militare de peste mări în contextul Covid-19.

Pe fondul presiunii de a-l concedia pe Suh, președintele Moon Jae-in a declarat că a acceptat criticile cu privire la gestionarea „insuficientă și satisfăcătoare” a problemei și a ordonat o reevaluare a măsurilor anti-coronavirus pentru cei din serviciul diplomatic militar și de peste mări.

Aproape 250 din cei 301 de echipaje au dat rezultate pozitive pentru virus, devenind cel mai mare cluster Covid-19 din țară. Toți cei 301 au fost repatriați marți, iar unii au necesitat tratament. Bolnavii critici au fost duși la spital, în timp ce alții au fost duși la centre de tratament și izolare.

Cauza izbucnirii este incertă, deși unele știri coreene au dat vina pe alimentele contaminate aduse la bord în timp ce erau ancorate în Golful Aden.

Marinarii au fost înlocuiți cu un echipaj imunizat de 200 de persoane, care va conduce distrugătorul înapoi în Coreea în următoarele 50 de zile.

Coreea de Sud se confruntă în prezent cu cea mai gravă epidemie de Covid-19 și doar 31,7% din 52 de milioane de oameni din țară au primit cel puțin o doză de vaccin.

Dacă îți place această poveste, împărtășește-o cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *