Life Lifestyle man National Politics Societate Technology

Cavcaliuc a fost anunțat în căutare de Procuratură – de ce a fugit din țară

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Dosarul ”verde de briliant” a ajuns în instanță. Procuratura din Sângerei a decis disjungerea și trimiterea în judecată a cauzei penale în care patru membri ai partidului PACE sunt acuzați de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane”.

Totodată, președintele formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc,  a fost anunțat în căutare de Procuratura raionului pentru eschivarea de a se prezenta la organul de urmărire penală.

”După refuzul repetat al învinuitului Cavcaliuc de a se prezenta benevol la o citare legală, vineri, prin ordonanța procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, a fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii”, este menționat într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Amintim că șeful PACE este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Acțiunile au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acțiuni, ei riscă amendă sau închisoare pe un termen maxim de până la cinci ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.