Politics Technology

Echipa 29, grupul de presiune pentru drepturile legale rusești, desființează invocând teama de urmărire penală după ce autoritățile blochează site-ul web prin legături străine

Un grup proeminent de activiști pentru drepturi și avocați ruși a anunțat că va înceta să mai existe după ce oficialii au blocat accesul la site-ul său web din cauza pretențiilor că ar fi publicat conținut de la un grup ceh interzis în țară.

Echipa 29 a emis duminică o declarație pe canalul Telegram al fondatorului său, Ivan Pavlov, explicând că site-ul web al organizației a fost blocat de către autoritățile de reglementare a mass-media, la cererea procurorului general. Potrivit grupului, acest lucru se datorează legăturilor sale cu Spolecnost Svobody Informace, un ONG din Praga desemnat ca „organizație nedorită” și interzis efectiv să funcționeze în Rusia.

Declarația spune că grupul consideră că închiderea este preferabilă unei bătălii legale prelungite. „Următorul pas în atacul asupra noastră ar putea fi urmărirea penală atât a membrilor echipei 29, cât și a susținătorilor”, a spus acesta. „În aceste condiții, continuarea echipei 29 reprezintă o amenințare directă și clară pentru siguranța unui număr mare de oameni și nu putem ignora acest risc. Luăm decizia grea de a termina echipa 29. ”

De asemenea, pe rt.com Avocat rus proeminent reținut după raidul de către forțele de securitate, acuzat de scurgere din procesul confidențial de „spionaj”

În aprilie, Pavlov a fost reținut de autorități după un raid asupra camerei sale de hotel din Moscova. Potrivit acestuia, au fost confiscate dosare referitoare la apărarea unuia dintre clienții săi de profil, Ivan Safronov, care este acuzat că a transmis secretele de stat guvernului ceh. Safronov a lucrat anterior ca jurnalist înainte de a fi angajat ca consilier de agenția spațială rusă, Roscosmos.

În același timp, birourile echipei 29 din cel de-al doilea oraș ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, au fost percheziționate de Comitetul de Investigații, a declarat jurnaliștilor serviciul de presă al grupului. Pe lângă Safronov, Pavlov și grupul său au pledat pentru un număr de inculpați de înaltă calitate, inclusiv Karina Tsurkan, fost manager al holdingului energetic Inter RAO acuzat de spionaj.

În plus, Pavlov a reprezentat Fundația Anticorupție a lui Alexey Navalny, care s-a înregistrat deja ca „agent străin” pentru legăturile sale cu finanțarea din străinătate și a fost desemnată ca „organizație extremistă”. Instanța a înmânat grupului desemnarea în iunie.

Tot pe rt.com Spațiu, spioni și sinucidere: cum a aterizat accidental consilierul Roscosmos și fostul jurnal Ivan Safronov în centrul dramei de spionaj legate de NATO

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.