Bitcoin btc Crypto Cryptocurrencies fiat hyperbitcoinization legal price

Experții în criptomonedă văd că Bitcoin înlocuiește banii fiduciari în 20 de ani

Scăderea actuală a prețurilor Bitcoin ( BTC ) nu a reușit să diminueze optimismul unor experți cu privire la cea mai mare criptomonedă din lume.

Într-un nou sondaj efectuat de platforma de comparație a finanțelor personale Finder.com, jumătate dintre respondenți consideră că Bitcoin va depăși banii fiduciari sau monedele emise de băncile centrale până în 2040.

În timp ce eșantionarea este, fără îndoială, restrânsă – Finder.com spune că raportul se bazează pe un grup de 42 de experți în criptomonede – arată că prăbușirea prețurilor Bitcoin de la maximul din aprilie nu a avut impact asupra perspectivei pe termen lung a profesioniștilor în criptomonede.

Sondajul arată că 50% dintre respondenți se așteaptă să vadă momentul în care Bitcoin depășește finanțarea globală, cunoscută și sub numele de hiperbitcoinizare, în următorii 20 de ani. O treime dintre participanți consideră că evenimentul va avea loc înainte de 2035, în timp ce 44% prezic că Bitcoin nu va deveni niciodată forma dominantă de finanțare globală.

Decizia El Salvador de a recunoaște Bitcoin ca mijloc legal de plată este doar începutul adoptării de către țările în curs de dezvoltare a BTC ca monedă principală, spun majoritatea respondenților. 33% dintre experții în criptare se așteaptă ca criptomoneda originală să devină cea mai comună formă de bani în țările în curs de dezvoltare în următorii 10 ani. Alți 21% cred că vom vedea adoptarea, dar va dura 10 ani sau mai mult.

Un lucru în care membrii panoului sunt de acord este preocupările de mediu din jurul mineritului Bitcoin. 93% se așteaptă ca dezbaterea privind energia verde să continue să afecteze Bitcoin, 31% considerând că consumul de energie va avea un impact semnificativ asupra prețului.

În legătură cu: „Miliard de utilizatori care adoptă Bitcoin? Poate peste 10 ani ', spune Dan Held

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre experți nu consideră că trecerea la un model ecologic de dovadă a mizei este răspunsul în ciuda potențialelor repercusiuni ale prețului, întrucât 66% dintre respondenți au numit modelul dovezii muncii drept „un rău necesar”. ”

Într-un interviu exclusiv, șeful creșterii Kraken, Dan Held, a declarat pentru Cointelegraph că Bitcoin are șanse mari să devină moneda de rezervă a lumii, dar va dura cel puțin 10 ani. El a spus că în țările în curs de dezvoltare, Bitcoin este în principal valoros pentru a evita cenzura – în timp ce în lumea occidentală, Bitcoin este atractiv ca o acoperire împotriva tipăririi banilor băncilor centrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.