Foto În lume Internationale Istorie Life Society Sport Sports Știri Technology Uniunea europeană Video

Japonia: vizita „inacceptabilă” a președintelui COI Bach la Hiroshima a fost întâlnită prin protest

Vizita președintelui Comitetului Internațional de Jocuri Olimpice Thomas Bach la Hiroshima vineri a fost întâlnită cu protestatari care s-au opus prezenței sale în oraș.

Protestatarii s-au adunat în fața cupolei cu bombe atomice din parcul memorial al păcii din Hiroshima, cu bannere pe care scria „Nu folosiți Hiroshima ca scuză pentru Bach”.

Un rezident, Naruaki Kuno, a declarat că vizita președintelui COI este o modalitate de a justifica organizarea olimpiadelor.

„În primul rând, a fost o modalitate de a ne recupera de la cutremurul Tohoku și apoi a fost o modalitate de a demonstra că am câștigat împotriva COVID-19. Deci, acum justiția și-a pierdut semnificația, cred că au vrut să folosească Hiroshima și Nagasaki să se prezinte ca un „festival al sportului păcii”. Noi, Hiroshima refuzăm ", a spus el.

Un protestatar, Hideko Fukui, a spus: „Chiar și ca formalitate, vine la Parcul Păcii, se preface că își dorește pace și oferă flori cenotafului, dar nu cred că„ Hibakusha ”(persoanele afectate de bombardamentele atomice din 1945 de la Hiroshima și Nagasaki) cred ei înșiși ceva. Complet irelevant. În Parcul Păcii, există încă oasele celor care au fost expuși bombei atomice, nu? Este inacceptabil ca Bach să vină la un astfel de locul, de parcă ar începe un alt război ".

Bach a depus o coroană de flori la un memorial al victimelor bombardamentelor atomice din 1945 din Hiroshima, înainte de a vizita un muzeu care afișa obiecte legate de tragedie.

Pe fondul protestelor împotriva Jocurilor Olimpice și al creșterii numărului de cazuri COVID-19 în Japonia, prim-ministrul japonez Yoshihide Suga a declarat o altă stare de urgență la Tokyo până pe 22 august. Această decizie înseamnă că nici fanii, nici măcar participanții japonezi locali, nu vor putea urmări jocuri. Jocurile Olimpice de vară 2020 vor începe pe 23 iulie și vor merge până pe 8 august, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei globale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *