Life Lifestyle National Politică Politics Technology

Anatol Țăranu: Se poate transforma Maia Sandu în Vladimir Voronin?

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Teoretic, Sandu poate deveni un „nou Voronin” pentru Republica Moldova, dar spre deosebire de Vladimir Voronin, Maia Sandu este un „produs” al unei generații diferite. Această opinie a fost exprimată de analistul politic Anatol Țăranu în studioul Radio Sputnik Moldova.

Țăranu a menționat că, în mare parte, Voronin s-a dezamăgit foarte repede de stabilirea obiectivelor cu care a ajuns la putere.

„Amintiți-vă, a venit la putere cu nevoia ca Moldova să adere la uniunea Rusia-Belarus și a ajuns la integrarea europeană”, a remarcat Țăranu. 

În viitorul parlament al Republicii Moldova vor intra Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Politic Șor. 

Conform rezultatelor, Partidul Acțiune și Solidaritate a acumulat 52,72% din voturi – cel mai mare scor obținut de un concurent electoral în istoria alegerilor parlamentare în Republica Moldova. Astfel, în noul Legislativ, PAS va avea 63 de mandate, BECS – 32 de mandate, dintre care 22 PSRM și 10 PCRM, iar Partidul ȘOR – 6 mandate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.