
ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
Austria trebuia să fie primul stat din lume care introduce „vaccinarea obligatorie”. Măsura era programată să fie implementată de la 1 februarie.
Aplicarea tehnică a vaccinării obligatorii nu va fi posibilă înainte de aprilie, a anunțat vineri compania ELGA GmbH, care a fost desemnată să se ocupe de înregistrarea vaccinurilor și a vaccinaților.
Anunțul reprezintă în mod clar o puternică lovitură de imagine pentru guvernul de la Viena, care era decis să deschidă calea pentru o nouă etapă a Dictaturii COVID.
Executivul austriac a anunțat că, deși ținea foarte mult să respecte calendarul pe care și-l propusese, „va ține seama” de dificultățile tehnice și ar putea amâna termenul de la care intenționa să aplice amenzi grele persoanelor nevaccinate, mai informează Euractiv.
În același timp, se aud tot mai multe voci de oameni de știință care critică vaccinarea obligatorie.
„În consecință, a explicat Gartlehner, vaccinarea obligatorie trebuie probabil reevaluată după valul Omicron.”
Până și celula de coordonare a crizei sanitare din Austria (GECKO), principalul organ consultativ al guvernului de la Viena în chestiunea pandemiei COVID, a făcut apel pentru o reevaluare a situației.
Karl Stöger, membru al GECKO, a declarat că legea care introduce vaccinarea obligatorie ar trebui să includă și opțiuni pentru amânarea implementării ei.
El a recunoscut că vaccinarea obligatorie nu a fost „abandonată cu totul”, deoarece noi variante care ar putea apărea după Omicron ar putea să facă această măsură necesară.
Liderul FDP, partenerul de guvernare al social-democraților, Christian Lindner, și-a exprimat reținerea față de vaccinarea obligatorie.
„Protejarea sănătății și vieții oamenilor este mai mult decât necesară. Însă mare nostru atu (…) este și rămâne libertatea noastră.”
Influentul ziar german Süddeutsche Zeitung a comentat astfel breșa care se adâncește în interiorul coaliției de la Berlin:
„Cu cât discuția despre vaccinarea obligatorie durează mai mult, cu atât proiectul se clatină mai tare.”
În acest sfârșit de săptămână, în Germania s-au înregistrat proteste masive împotriva vaccinării obligatorii și a restricțiilor draconice.
Și în Statele Unite, administrația Biden bate în retragere de la vaccinarea obligatorie a angajaților federali.