
ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
Globaliștii
de la Forumul Economic le cer oamenilor să renunțe la carne și alte alimente „nocive
pentru planetă” și să se reorienteze spre „alimentele benefice climatului”.
La
închiderea Forumului de la Davos, globaliștii au lansat un apel către populația
lumii.
Un
rezumat video postat pe Twitter promova alternative la un sistem alimentar care
ar fi răspunzător de două treimi din emisiile mondiale de carbon.
By 2050, we’ll have 10 billion mouths to feed – on a finite planet.
Tuck into something that could change the world: https://t.co/F03i29fbCR pic.twitter.com/3oULnVW0kf
— World Economic Forum (@wef) May 30, 2022
Printre
alimentele ce ar putea „salva planeta” se numără algele, lăudate ca „ideale
pentru a înlocui carnea” deoarece au un „profil de carbon negativ” și sunt
bogate în „acizi grași esențiali, vitamine și antioxidanți”.
Nici
cactusul nu este mai prejos, de vreme ce conține „mari cantități de vitamina C
și E, carotenoizi, fibre și acizi aminați”. De aceea, cactușii sunt deja un
aliment consumat curent în Mexic.
Directoarea
generală a Organizației Mondiale a Comerțului, Ngoizi Okonjo-Iweala, de obârșie
din Nigeria, a avertizat:
„Această
criză alimentară este reală și trebuie să găsim soluții.”
În
decembrie 2020, Forumul Economic Mondial a publicat pe site-ul său două
articole (AICI și AICI) care explicau cum pot fi obișnuiți oamenii cu ideea de a mânca
buruieni și insecte și a bea ape reziduale pentru a reduce emisiile de CO2.
La
sfârșitul anului trecut, profesoara Amanda Little de la Universitatea
Vanderbilt arăta că toți oamenii din lume ar trebui să înceapă să mânânce
insecte.
În
februarie anul acesta, agenția Bloomberg, aflată în proprietatea miliardarului
american cu același nume, le recomanda americanilor să facă față inflației
explozive mâncând linte în loc de carne.
Un
grup de economiști ecologiști din Germania a cerut impunerea unor taxe uriașe
pe carne și produsele din carne, pentru a descuraja consumul și a salva
planeta. Astfel, de pildă, carnea de vită ar trebui să se scumpească cu 56%.
„Nu
există nici o informație despre ce li s-a servit la masă celor 2.500 de
delegați invitați la adunarea elitelor de la Davos și dacă instrucțiunile de
regim alimentar ale Forumului au fost respectate de participanți.”
Însă, la recentul summit despre schimbarea
climatică, Cop26, de anul trecut din Scoția, meniul servit participanților conținea
de două ori mai multă carne decât meniul obișnuit al unui britanic.