
CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Etichetele atrăgătoare ale produselor alimentare au și partea reversă, unde informația importantă despre produs este codată, inclusiv și despre conservanții dăunători pentru sănătate, a declarat nutriționista Tatiana Filippova pentru Canal 5.Potrivit nutriționistei, prefixele „bio”, „eco”, „fără zahăr”, „fără lactoză”, dar și altele care acum sunt în trend nu fac decât să distragă atenția consumatorului de la cele mai importante informații.Expertul spune că, înainte de toate, cumpărătorul ar trebui să tragă atenție la componența produsului.Conservanții și aditivii marcați cu litera E merită o atenție deosebită. Nutriționista atenționează că aceștia sunt extrem de periculoși pentru sănătate.„De exemplu, potrivit Ministerului Sănătății din Rusia, cele mai periculoase E sunt: E-121, E-123, E-216, E-217, E-240. Anume ei sunt cei mai periculoși coloranți și conservanți pentru organism”, a informat Filippova.Nutriționista a mai adăugat că unii dintre acești aditivi sunt interziși în mai multe țări, deoarece provoacă cancerul.