
ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
Problema este că o atare „cosmetizare” e mai bătătoare la ochi decât realitatea necenzurată. Presa a sesizat rapid acest detaliu și a îmceput să facă vâlvă. Reacțiile oficiale nu au întârziat să apară:
„Referitor la postarea evenimentului de aniversare a celor 36 de ani de activitate a instituției postată pe pagina Facebook comunică următoarele.
Ne cerem scuze pentru acțiunea colegului care a decis să posteze pozele anume așa.
Totodată, fotografiile au fost retrase din postarea inițială, unde s-au păstrat doar două poze cu medici mascați din proprie inițiativă.
„Începutul noului an 2022 concomitent cu sărbatorile de iarnă, Spitalul Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco” este marcat și prin faptul aniversării a celor 36 de ani de la fondarea instituției. Astfel, prin Ordinul Secției Ocrotirii Sănătății nr. 558 din 31 decembrie 1985 Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.3 (actualmente Spitalul Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco”) și-a început activitatea din 02 ianuarie 1986.
Primul director al acestei instituții a fost numit dl Valentin Ignatenco -personalitate care a stat la temilia fondării și completării cu personal calificat a acestei instituții medicale, care actualmente îi poartă numele.
Cu acest prilej, dl Alexandru Holostenco, directorul actual al instituției, din numele administrației spitalului a adus cuvinte de recunoștință pentru fiecare angajat ce activează cu devotament și perseverență.
Totodată, dl Alexandru Holostenco a exprimat gratitudinea și mulțumirea pentru activitatea prodigioasă în cadrul instituției celor 28 de angajați devotați instituției de la inființare până în prezent. Totodată, acești angajați au fost menționați cu Diplome din partea Administrației pentru aportul considerabil în acordarea asistenței medicale copiilor din mun. Chișinău și Republica Moldova, înalt profesionalism, dedicație și contribuția personală la dezvoltarea instituției.
Dragii noștri Colegi, sunteți oameni cu cea mai umană profesie! Mulțumim enorm tuturor pentru activitate!”, este postarea publicată luni, din care au dispărut fotografiile „retușate”.
De asemenea, iscodit de presă, Ministerul Sănătății de la Chișinău a transmis un comentariu întru apărarea măștilor, dar omițând să se refere la măștile de producție … digitală. Și-au „fotoșopat” și autoritățile apariția publică!
Finalmente, lumea în care trăim ar fi mai suportabilă dacă ar avea mai puțini turnători și mai mulți „designeri vestimentari” cu experiență în PhotoShop. Dar și mai puține măști și obligativități, per ansamblu!