Life Lifestyle National Natural Știri Technology

Pe măsură ce guvernul pune copiii în bule, un studiu sugerează că jocul în murdărie întărește sistemul imunitar

MattAgorist

Pe măsură ce mai multe state și țări încearcă să trimită copiii înapoi la școală pe fondul pandemiei COVID-19, am văzut câteva scenarii cu totul înfiorătoare. Copiii toate vârstele mascați și protejați sunt forțați să rămână în spatele foilor de plastic, despărțitoarelor, iar unii sunt chiar ținuți în cuști de polietilenă, cu puține sau deloc dovezi care să arate eficacitatea acesteia. Lipsind copiii de expunerea crucială la diverse bacterii poate fi mult mai rău decât doar implicațiile psihologice, deoarece un nou studiu arată că sistemul imunitar al copiilor pare să prospere atunci când se joacă în natură.

playing

Potrivit unui nou studiu din numărul din 16 octombrie a Science Advances, copiii care s-au jucat în curțile grădinițelor de zi urbane, acoperite anterior cu pietriș, renovate cu podea naturală de pădure, au dezvoltat microbiomi mai diversi (bacterii intestinale și ale pielii) și semne ale unui sistem imunitar mai bine reglat în doar o lună.

Daycares in Finland Built a 'Forest Floor', And It Changed Children's Immune Systems | MATR

Rezultatele au fost cu totul uluitoare și arată cât de benefic poate fi actul de a fi copil și de a te juca în pământ. Studiul a examinat 75 de copii finlandezi cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani, care au fost toți examinați înainte de modificări. După doar 28 de zile de joc pe podeaua pădurii în loc de locurile de joacă sterilizate din pietriș sau beton, copiii aveau bacterii cutanate și intestinale mult mai diverse și o prezență mai puternică a proteinelor antiinflamatorii în corpul lor decât copiii din centrele de zi fără intervenție.

62,657 Dirty Child Stock Photos and Images - 123RF

Pe scurt, în loc să punem copiii în bule, probabil că ar trebui să-i lăsăm să se joace în murdărie.

„Am fost surprinși că descoperirile au fost atât de clare, chiar dacă nu am primit atât de mulți participanți pe cât am sperat”, a spus Aki Sinkkonen, cercetător la Institutul de Resurse Naturale din Finlanda din Turku și autorul studiului.

După cum subliniază Asociația Americană pentru Avansarea Științei, locuitorii orașului nu sunt cunoscuți pentru microbiomul intestinal înfloritor. Se crede că utilizarea frecventă a antibioticelor și expunerea la poluanții urbani afectează structura comunităților microbiene interioare ale locuitorilor orașului.

Studiile anterioare au arătat, de asemenea, că populațiile urbane, cu microbiota intestinală mai puțin diversificată, dar cu o expunere mai mare la agenți patogeni, sunt mai susceptibile la bolile mediate imun. În timp ce proeminenta „ipoteză a biodiversității” dă vina pe lipsa expunerii la diverse microbiote, oamenii de știință încă nu au obținut dovezi care să susțină această ipoteză.

The Benefits of Dirty Kids | University of Utah Health

Pentru a ajuta copiii din mediul urban să susțină microbiota care susține sănătatea și pentru a-și testa ipoteza, cercetătorii de la Universitatea din Helsinki au lucrat cu zece centre de zi. Patru dintre ele au primit curți noi și s-au transformat în oaze verzi formate din sol vegetal și o răspândire bogată de vegetație autohtonă. Alte trei creșe au făcut excursii zilnice în pădurile din apropiere. Celelalte creșe urbane au rămas nemodificate.

„Important, copiii din centrele de zi de intervenție au dezvoltat, de asemenea, un raport mai mare dintre proteina antiinflamatoare IL-10 și proteina proinflamatoare IL-17A, ceea ce sugerează că jocul în murdăria pădurii le-a stimulat căile imunoregulatoare. În schimb, copiii din centrele standard fără intervenție nu au experimentat o creștere imunitară similară.”

Imaginează-ți asta.

Finlanda dezvoltă acum tehnici pentru a oferi mai multă biodiversitate în aceste medii urbane pentru a oferi tuturor copiilor beneficiile de stimulare a sistemului imunitar ale jocului în pământ.

Din păcate, celelalte țări, inclusiv părți ale Statelor Unite, se mișcă în direcția opusă.

Datorită unei campanii incorecte de teamă purtată de mass-media de masă față de copiii care se întorc la școală, există încă milioane de școlari doar în SUA care au fost închiși în apartamentele sau casele lor, fără contact sau activitate externă.

Mass-media de masă a început chiar să recunoască cât de greșit au purtat această campanie de frică și să recunoască că școlile nu sunt gropile de contagiere super-răspânditoare care s-au considerat că sunt. Cu toate acestea, mulți încă se ceartă să mențină școlile în întregime virtuale până când acestea sunt „complet în siguranță”.

Din păcate, această abordare ignoră costuri precum sănătatea mintală a copiilor, efectele pe care le are asupra copiilor cu venituri mai mici și „stresul toxic” pe care îl provoacă tinerilor. La începutul pandemiei a fost clar că toată lumea, inclusiv oamenii de știință și medicii, nu avea idee ce să facă. De atunci, însă, avem date empirice care arată că școala este sigură, nu numai pentru elevi, ci și pentru personal.

Dacă asociem noul studiu de mai sus și potențialele beneficii pe care le-ar putea oferi cu faptul că copiilor li se refuză capacitatea de a se întoarce la școală, anti-deschizătorii efectuează o abordare în două direcții pentru a dăuna copiilor atât psihologic, cât și fizic. Trebuie să se schimbe ceva. SURSA

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *