man Model National Știri

Au reușit și discriminarea nevaccinaților între ei: nevaccinați de stat vs nevaccinați privați

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.

Noua hotărâre emisă de CNSU aduce o noutate absolută pentru români: condiționarea accesului în incinta instituțiilor publice centrale și locale de prezentarea și verificarea certificatului digital al UE privind Covid-19 (pașaportul de vaccinare sau vindecare sau testare). Potrivit articolului 6 din HCNSU 91, măsura se aplică „tuturor persoanelor, cu excepția angajaților”. Dacă va fi menținută până la capăt, prevederea ar crea o discriminare între nevaccinați, angajații având voie în instituție, dar nu și cetățenii, din ale căror taxe și impozite sunt plătite salariile angajaților. Aceasta, bineînțeles, doar într-o primă etapă, deoarece nu trebuie să ne facem iluzii: dacă Parlamentul va aproba condiționarea serviciului medicilor și al asistentelor de certificatul Covid, atunci vor urma pe rând, pas cu pas, profesorii, funcționarii, polițiștii, jandarmii și toți angajații la stat.

Până atunci, însă, obligarea cetățenilor nevaccinați să se testeze de Covid pe banii lor pentru a avea acces în instituții publice ar putea crea situații cel puțin aberante:

  • o persoană tâlhărită sau violată nu va putea intra în sediul Poliției pentru a depune plângere, fiind trimisă mai întâi să-și facă testul Covid?
  • un șomer care se duce să-și depună actele la AJOFM va fi trimis să se împrumute pe la prieteni ca să-și plătească testul Covid, el neavând bani din care să trăiască?
  • poșta nu le va mai permite cetățenilor să-și ridice coletele comandate și gata plătite, încălcându-le dreptul la proprietate, până nu-și fac un test pe banii lor?
  • o persoană nevaccinată va putea călători cu trenul doar purtând mască, dar nu va putea intra în clădirea gării dacă nu are și un test Covid?
  • instituțiile care au nevoie de colaborarea cetățenilor, precum instanțele de judecată, ANAF-ul, Poliția, primăriile ș.a. sunt pregătite să ofere interacțiune digitală pentru 70% dintre români sau să suporte boicotul acestora? (O dată ce s-a dat drumul la privilegii versus excluderi, statul ar trebui să înțeleagă că cel ce exclude este și cel ce SE exclude și, deci, ar putea fi tratat cu spatele de cetățenii cărora le-a întors spatele, n.r.)

………………………………………………………………

Completați pe linia punctată sau în comentarii „n” situații de discriminare pe care hotărârea nr. 91 a CNSU le-ar putea produce de luni încolo. 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *